DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C

“ÜLKE SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

“ÜLKE SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

“ÜLKE SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”
12.07.2021 02:07
464
A+
A-
Ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Başcı, illeri gezerek halkın dertlerini, problemlerini not tutup genel başkanlarına ileteceklerini söyledi.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Atilla Maraş ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Sevda Yılmaz, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’e geldi. Basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Gelecek Partisi heyeti, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, partilerinin 76 il ve 600’ün üzerinde teşkilatlanarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ TARIYORUZ”

Ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Başcı, “Bir taraftan pandemi sürecini yaşıyoruz, diğer taraftan ekonomik sıkıntılar. Bunalıma giren insanlarımız intiharı seçiyorlar. Ülkenin sıkıntıları çok büyük ama bunlar çözülmeyecek konular değil. Sıkıntıları ortadan kaldırmak için biz alanlara çıktık. Genel başkanımız her gün bir ilde ve bir bölgede Türkiye’yi karış karış tarıyor. Biz de tüm arkadaşlarımızla beraber dönüşümlü olarak ülkemizdeki illeri, ilçeleri tek tek tarayacağız. Bugün de Bingöl’deyiz. Halkımızın dertlerini, problemlerini yakından göreceğiz, onunla ilgili notlarımızı tutup genel başkanımıza bildireceğiz” diye konuştu.

“YAPILAN ANKETLERE İNANMIYORUZ”

Yapılan anketlerin güvenli olmadığını belirten Başcı, “Anketlerde oyumuz yüzde 1,5 görünüyor. Ama geçmişte yapılan anketlerde, mesela 1999 yılında yapılan anketlerde Bülent Ecevit’in oyu yüzde 4-5’lerde gözüküyordu ama seçimlerde yüzde 22 oy aldı. Yine 2002’de AK Parti’nin oyu çok düşük gösteriliyordu ama yüzde 34,5 oy aldı. Biz yapılan anketlere inanmıyoruz ve güvenmiyoruz. Halkımıza inanıyoruz, halkımıza güveniyoruz. Bizim oyumuz ne diye sorarsanız, yüzde 10’ların üstüne çıktık” dedi. Sorulan bir soru üzerine Başcı, HDP’ye açılan kapatma davası ile ilgili şunları söyledi: “90’lı, 2000’li yıllarda siyasi partiler kapatılıyordu. AK Parti, meclise gelince siyasi partilerin kapatılmaması için önlemler almıştı. Maalesef son günlerde böyle bir şey daha yaşanıyor. Partinin problemi, sıkıntısı varsa başta kurdurulmamalıydı, kişiler suçlanıyorsa, kişileri yargı çerçevesinde yargılayın. Ama kurulmuş, mecliste temsil edilen ve yüzde 10’ları geçmiş bir partinin bu şekilde kapatılması insanların, özellikle oy veren insanların canını sıkar.”
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.