DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Anadolu Efes, Euroleague şampiyonu oldu

Anadolu Efes, Euroleague şampiyonu oldu
31.05.2021 18:55 | Son Güncellenme: 31.05.2021 18:56
498
A+
A-

Euroleague Final Four son maçında Barcelona’yı darmadağın ederek şampiyonluğu 2. kez Türkiye’ye getiren Anadolu Efes’te koç Ergin Ataman tarihi zaferin ardından konuştu.

Ergin Ataman: Bize 2 kupa birden versinler

Euroleague 2020-2021 sezonu finalinde Barcelona’yı 86-81 mağlup ederek şampiyon olan Anadolu Efes’te tarihe geçen Ergin Ataman maç sonu açıklamalarda bulundu. Euroleague şampiyonu olan ilk Türk antrenör olarak basketbol tarihimize adını yazdıran Ergin Ataman şampiyonluğun ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada 2 kupa birden istedi. İşte Ergin Ataman’ın açıklamalarından satır başları:

‘LARKİN MİCİC İLE BİRLİKTE MAÇI KAZANDI’

”Bırakın beni Türkçe konuşacağım, hepiniz orada izliyorsunuz biliyorum. Bu kupayı sizin için kazandık. Tüm Türk halkına armağan olsun, şehitlerimize armağan olsun… Alacağız dedik, aldık. Yapabileceğimizi biliyorduk. Ritmimizi bulduk. Shane Larkin, en iyi oyunculardan biri. Micic ile birlikte onun maçıydı. Herkese tebrikler ama Larkin, yarı finalde iyi oynayamadı ama finalde Micic ile birlikte maçı kazandı. Hepsini tebrik ediyorum.”

‘ÜST ÜSTE 2 ŞAMPİYONLUK KAZANDIK’

“Üst üste 2 şampiyonluk kazandık diye düşünüyorum. Bize iki birden kupa versinler. Geçen sezonun ve bu sezonun kupasını. Bertomeu ile konuşacağım şimdi. Benim kazanıp, kazanmamam önemli değil. Bu takım çok hak etti. Geçen sezon iptal edildi. Kupayı da alırken Bertomeu’ya söyledim. Bu iki kupa yerine geçer.”

binguven-bal2
‘AİLELERİMİZE VİZE VERMEDİLER AMA KUPAYI GÖTÜRÜYORUZ’

”Allah yardım etti, sözümüzü tuttuk. Barcelona çok iyi bir takım, sezonu lider tamamladı. Ancak elimizden geleni yaptık. Tuncay Özilhan Bey de çok yatırımlar yaptı, armağan olsun. Bir aile gibi olduk. Baba-oğul, abi-kardeş ilişkimiz var. Birbirimize saygımız var. Maçtan sonra başkana ‘Nihayet aldık’ dedim. Bir haftadır bizle, çok heyecanlıydı. Geceleri uyumadı, takımla gezdi. Türkiye için mutluyum ama Tuncay Özilhan ve Anadolu Efes grubu için mutluyum. Kupayı alıp Türkiye’ye götüreceğiz. Sadece oğlum buraya geldi, kızlarıma vize vermediler. Ailelerimize vize vermediler ama bu kupayı aldık ve götürüyoruz.”

ERGİN ATAMAN’DAN TARİHE GEÇEN PERFORMANS

THY Euroleague’i kazanan Anadolu Efes’ta Başantrenör Ergin Ataman bu kupayı kazanan ilk Türk başantrenör oldu. Ataman, EuroCup, Saporta Kupası ve FIBA EuroChallenge’dan sonra kariyerindeki 4. Avrupa kupasını kazandı. THY Euroleague finalinde Barcelona’yı geçerek şampiyon olan Anadolu Efes ilk kez bu kupayı alırken, Başantrenör Ergin Ataman için de kupanın ayrı bir önemi oldu. Ataman, Euroleague’i kazanan ilk Türk başantrenör oldu. Deneyimli başantrenör ayrıca Avrupa’daki 4. kupasını kazanmış oldu.

Ergin Ataman, başantrenörlük kariyerinde ilk Avrupa kupasını İtalya’nın Montepaschi Siena takımıyla elde etti. Ataman, Siena ile 2001-2002 sezonunda FIBA Saporta Kupası finalinde İspanyol Pamesa Valencia’yı 81-71 yenerek şampiyonluk yaşadı.

Galatasaray ve Beşiktaş’ı Avrupa’da şampiyon yaptı

Başarılı başantrenör, Beşiktaş’ın başında 2011-2012 sezonunda FIBA EuroChallenge finalinde Fransız ekibi Elan Chalon’u 91-86 yenerek kupaya uzandı. Ergin Ataman, 2016 yılında da Galatasaray ile Eurocup finalinde 66-62 yenildiği Fransa’nın Strasbourg temsilcisini İstanbul’da 78-67’lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.