DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Juventus’lu Emre Can Kiğı’ya Diyaliz Cihazı Hibe Etti

Juventus’lu Emre Can Kiğı’ya Diyaliz Cihazı Hibe Etti

Juventus’lu Emre Can Kiğı’ya Diyaliz Cihazı Hibe Etti
21.03.2021 01:15
641
A+
A-

Juventus’lu Emre Can Kiğı’ya Diyaliz Cihazı Hibe Etti

Aslen Afyonkarahisarlı bir gurbetçi ailenin oğlu olarak Frankfurt’da doğan Emre Can, 3 çocuk annesi böbrek hastası komşusu, 54 yaşındaki Aysel Önüç’ün, diyaliz makinesi sıkıntısı çekebileceği endişesiyle yaz tatilinde memleketi Kiğı’ya gitmediğini öğrendi.

Bunun üzerine Juventuslu futbolcu Emre Can, Kiğı’ya diyaliz cihazı bağışı yapmaya karar verdi. Bingöl’deki yetkililerle irtibata geçen Can, satın aldığı diyaliz makinesini Kiğı Entegre Devlet Hastanesine kurulması için bağışladı. Diyaliz merkezinde kurulan cihaz, ilçedeki hastaların hizmetine sunuldu. Emre Can’ın bu örnek davranışı, diyalize giren böbrek hastalarına da büyük moral oldu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ise 15 Yataklı Kiğı Entegre Devlet Hastanesinin 2017 yılında hizmete başladığını belirterek, Kiğı ve Adaklı içlerinde yaşayan ve böbrek yetmezliği olan hastalar için hastane bünyesinde 2 cihazlı diyaliz ünitesi kurulduğunu belirtti. Gündoğdu;

binguven-bal2

“Yaz aylarında Kiğı ve Adaklı ilçelerimizde nüfus yaklaşık 30 bine kadar çıkmaktadır. Öte yandan misafir diyaliz hastalarının sayısı da artış gösterebilmektedir. Bu yaz talep nedeniyle cihaz sayısı Bakanlık izni alınarak artışa gidilmek istenmiştir. Gerekli izinlerin alındığı dönemde Emre Can’ın cihaz bağışlama isteği tarafımıza iletilmiştir. Bu talep bizi de memnun etmiş olup, kısa süre içerisinde Emre Can’ın bağışladığı cihazın kurulumu yapılarak cihaz sayısı 3’e yükselmiştir. diyen Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu anda 7 hastamız iki cihazda hizmet almaktadır. Toplamda 3 cihazımız hazır durumdadır. Yaz aylarında 12 hastaya kadar ihtiyaç halinde bu hizmeti sürdürmekteyiz. Tüm hastalarımız gönül rahatlığıyla yaz tatillerini geçirmeleri adına Kiğı ve Adaklı gelmeleri açısından bir engel kalmamıştır. Bağış yapan Emre Can’a duyarlılığından ve örnek davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.