DOLAR
32,5673
EURO
34,8555
ALTIN
2.435,92
BIST
9.716,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Karakoçan’da Yüsra Süt fabrikası açıldı

Yüsra Süt fabrikası açıldı

Karakoçan’da Yüsra Süt fabrikası açıldı
12.04.2021 00:33
809
A+
A-

TKDK’nın desteğiyle Bingöllü iş insanı Abdullah Elleri ve Şuayip Çıkaray tarafından Karakoçan’da kurulan Yüsra Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi’nin açılışı yapıldı.

Abdullah Elleri tarafından Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan programda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, tesisin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının birçok yatırımı desteklediğini belirten Tunç, “hem tarımsal üretim, hem tarımsal üretimin sonucu olan gıda üretimiyle alakalı çok destek ve imkan sunuluyor. Fakat ne yazık ki, bu destek ve imkanlardan çokça yararlanma imkanı olmuyor. Bugüne kadar TKDK tarafından 424 yatırım desteklenmiş, 3 bin istihdam oluşmuş, yaklaşık 250 milyon civarında destek verilmiştir. İnşallah bu yatırım da bir örneklik teşkil eder ve bundan sonra yatırımların sayısı artar” dedi.

binguven-bal2

Bingöl’de SÜTAŞ tarafından kurulan entegre süt işletmeciliği tesisine de değinen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “Benim kanaatime göre, SÜTAŞ yatırımı Cumhuriyet tarihinin Doğu Anadolu Bölgesindeki en büyük yatırımı olacaktır. Yüsra gibi SÜTAŞ da süt işleyecek ve bu bölgelerden süt toplayacak. Dolayısıyla bu bölge çok büyük bir süt üretim potansiyeline kavuşacak” diye konuştu.

“TARIM VE HAYVANCILIK BÖLGENİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, yeni tesisin, teni istihdam, yeni aş demek olduğunu belirterek, işletme sahiplerine yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür etti.

Tarım ve hayvancılığın bölgenin olmazsa olmazı olduğunu belirten Bulut, bu sektörün ülke içinde çok önemli olduğunu ifade ederek, “Pandemi sürecinde tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu yakından müşahede ettik. Eğer biz kendi kendine yeten bir ülke olmasaydık, belki bu pandemi dönemini çok daha sıkıntılı bir şekilde geçirecektir. O yüzde bu alanda yapılan her yatırımın kutsal bir yatırım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ÇİFTÇİYE KATKISI 65 MİLYON LİRA OLACAK

Yüsra Süt Fabrikası İşletmecisi Şuayip Çıkaray, fabrikalarının 2 bin 500 metrekarelik kapalı alan üzerinde kurulduğunu belirterek, “Fabrikamız günlük 30 ton süt işleme kapasitelidir, çift vardiya ile 60 ton üretime kadar çıkabilmektedir. Fabrikamızın yatırım maliyeti 2 milyon Euro’ya ulaşmış durumda ve yatırımımız devam etmektedir” dedi.

Fabrikanın tam kapasiteye ulaşması durumunda doğrudan 50 kişiye istihdam sağlayacağını ve dolaylı olarak 500 insana geçim kaynağı olacağını belirten Çıkaray, “ekonomik olarak çalışan ücretlerinde yıllık asgari 2 milyon lira, çiftçilerimize süt üretim bedeli olarak ise yaklaşık 65 milyon liralık bir değer sağlayarak toplamda 67 milyonluk ekonomik katkı sunacak ve bu haliyle süt üreticilerinin de garantörü olacaktır” dedi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz ise, Yüsra Süt Fabrikasına IPARD kapsamında 2 defa destek verdiklerini belirterek, toplam yatırım tutarının yaklaşık 14 milyon lira olduğunu, bunun 6.2 milyon lirasının IPARD kapsamında hibe olarak verildiğini söyledi.

Yüsra Süt Fabrikasının açılışına, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ ve Bingöl’den kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.