DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sülbüs Suyu Paketleme projesi onaylandı

Sülbüs Suyu Paketleme projesi onaylandı

Sülbüs Suyu Paketleme projesi onaylandı
21.03.2021 02:34
608
A+
A-

Sülbüs Suyu Paketleme projesi onaylandı

Yıllardır Yayladere ilçe Belediyesi tarafından dile getirilen Sülbüs suyu paketleme projesi, Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile yapılacak.

FKA’DAN İKİ PROJEYE ONAY

16 Ocak 2019 Çarşamba günü Bingöl Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Solhan ve Yayladere Belediyeleri tarafından başvurusu yapılan iki fizibilite projesine, 180 bin TL hibe desteği onaylandığı belirtildi.

binguven-bal2

MÜJDEYİ VALİ EKİNCİ AÇIKLADI

Konuyla ilgili Bingöl Valisi Kadir Ekinci yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“İlimizde yeni yatırımların yapılmasının önünü açmak açısından bu yatırımların fizibilitelerinin yapılması ile teknik projelerin hazırlanması ve maliyetlerinin ortaya çıkarılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan iki projeyi bu gün Bingöl’de yaptığımız Ajans Yönetim Kurulu toplantısında onayladık.

SOLHAN BELEDİYESİ PROJESİNE 90 BİN HİBE

Bu projelerden ilki, Solhan Belediye Başkanlığı tarafından, Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan ve onaylanan “Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi Projesi’’ olup proje kapsamında,  Solhan ilçesinde kurulacak olan tekstil atölyesine yönelik projelendirme ve fizibilite çalışmalarının hazırlanması amaçlanmaktadır. Söz konusu projenin toplam tutarı 106.000 TL olup ajans tarafından projeye 90.000 TL hibe desteği sağlanacaktır.

YAYLADERE SÜLBÜS SUYU PAKETLEME PROJESİNE ONAY VERİLDİ

Vali Ekinci, “Yayladere Belediye Başkanlığı tarafından sunulan “Yayladere Su Dolum Tesisi Fizibilite Projesi onaylandı. Proje kapsamında Yayladere ilçesinde bulunan tahlilleri tamamlanmış Sülbüs Suyunun ruhsatlandırılmasına esas olarak istenen fizibilite, proje, kaynak koruma projeleri, jeoloji ve hidrojeoloji planlarının hazırlanması amaçlanmaktadır. Bu projenin toplam tutarı 150.000 TL olup projeye ajans tarafından 90.000 TL hibe desteği sağlanacaktır.

Fizibilitesi yapılacak bu yatırımların kısa zamanda hayata geçirilerek ilimizin üretim ve istihdamına önemli bir katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

AKYÜREK: “SÜLBÜS SUYU MARKA OLACAKTIR”

Yayladere Sülbüs suyu paketleme projesinin ilçeyi tanıtmak ve Belediyemize ek kaynak sağlamak ve istihdam açısından yılların hayalimizdi diyen Belediye başkanı Sabri Akyürek, “bu projemizi onaylanmasında başta sayın Valimiz Kadir Ekinci başta olmak üzere FKA yönetim kuruluna, FKA Bingöl bürosu yetkililerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz”. Akyürek, “Sülbüs suyu, Munzur gibi marka olacaktır buna inanarak bu projeyi hazırladık” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.