DOLAR
32,5956
EURO
34,6946
ALTIN
2.513,05
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Aydemir, Soylu ve Kurum’a Sordu: Söz Verilen Konutlar Nerede?

Aydemir, Soylu ve Kurum’a Sordu: Söz Verilen Konutlar Nerede?
10.09.2022 00:33 | Son Güncellenme: 10.09.2022 00:48
342
A+
A-

Halkların Demokratik Partisi Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM Başkanlığına, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlamaları istemiyle soru önergesi sundu. Yapılmayan deprem konutlarının üzerine bir depremzedelere uygulanan şiddeti gündeme getiren Aydemir, Bakanlardan cevap bekliyor.

Halkların Demokratik Partisi Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM Başkanlığına, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlamaları istemiyle soru önergesi sundu. Yapılmayan deprem konutlarının üzerine bir depremzedelere uygulanan şiddeti gündeme getiren Aydemir, Bakanlardan cevap bekliyor. 2020 yılında hasar gören yapılar yerine yapılma sözü verilen konutların yapılmadığını, üzerine hasarlı konutlarını güçlendirerek içerisinde yaşayan ailelerin kış ayları yaklaşırken zor kullanılarak evlerinin yıkıldığı iddialarını gündeme getiren Aydemir’in TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şu şekilde; TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ıncı ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 08.09.2022 Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 08.09.2022 Erdal Aydemir Bingöl Milletvekili 2020 yılında meydana gelen, Bingöl -Karlıova-Yedisu depreminin ardından en çok hasar gören yerleşim alanlarından birisine sahip olan Elmalı Köyünde, köy halkı kaderine terk edilmiş durumda. Yıkılan ve ağır hasarlı olan yapıların yerlerine deprem konutlarının yapılmasını bekleyen halkımız bu anlamda herhangi bir adım atılmadığı gibi evlerinin yıkımları ile ilgili ciddi tehdit altında kalmışlardır. Depremin ardından, sırasıyla gelen yaraları en kısa sürede saracağız açıklamalarının karşılık bulmadığı geçen zaman içerisinde görülmüştür. Bu zaman diliminde, ağır hasarlı evlerini kendi imkanları ile güçlendirip yaşamaya devam eden birkaç aileden birisi olan Adıbelli Ailesi, 4 Eylül sabahı kolluk kuvvetlerinin hunharca yaptıkları baskın ile karşı karşıya kalmışlardır. Evde ağır hasta olan 75 yaşında ki Hase Adıbelli dahil olmak üzere aile fertlerinin tamamına şiddet uygulandığı, ters kelepçeler ile zor kullanarak evden çıkarıldıkları iddia edilmektedir. Aile bireylerinin eşyaları toparlayıp taşımak için istedikleri bir günlük müsaadeyi de dikkate almayan kolluk, zaten yıllardır yaşatılan mağduriyetlere, psikolojik şiddetti de ekleyerek köy halkına adeta zulüm etmiştir. Yapılan bu kabul edilemez uygulamanın acilen soruşturulması ve ailelerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir.

binguven-bal2

Bu bağlamda; 1.) 2020 yılında meydana gelen depremin ardından, yapılacağı sözü verilen deprem konutları neden yapılmamıştır?

2.) Ağır hasarlı evlerin yıkımı ile dışarıda kalan aileler için bir çalışmanız olacak mı?

3.) Adıbelli Ailesinin bir günlük müsaade talebi neden reddedilmiştir? Aileye yapılan şiddeti soruşturacak mısınız?

 4.) Adıbelli Ailesi ve depremde evleri yıkılan birçok aile evsiz, önümüzdeki kış mevsiminde bu ailelerin barınmalarını nasıl sağlayacaksınız?

5.) Kolluğa zor kullanma ve şiddet uygulama yetkisini verenler kimlerdir?

 Bu konuda bir soruşturmanız olacak mı”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.