DOLAR
34,4867
EURO
36,2584
ALTIN
2.956,62
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

SOLMAZ, 100 BİLİM İNSANI ARASINA GİRDİ

SOLMAZ, 100 BİLİM İNSANI ARASINA GİRDİ

SOLMAZ, 100 BİLİM İNSANI ARASINA GİRDİ
14.06.2021 00:36
553
A+
A-

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, kimya alanında en etkili 100 bilim insanı arasına girdi.

SOLMAZ, 100 BİLİM İNSANI ARASINA GİRDİ

Bingöl Üniversitesinden yapılan açıklamada, “Ekonomi ve İş Dünyası Portalı Turkishtime’ın SANKO Holding katkılarıyla kitap haline getirdiği 2021 yılı “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk” araştırması sonuçlarına göre, üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı 100 Türk Kimyacı arasında yer aldı” denildi.

binguven-bal2

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Biyokimya Ana dilim dalı Öğr. Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik Kimya, İnorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanları, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-İndeksi değerine göre listelendi. Ayrıca akademik isimlerin SCI indeksindeki çalışmalarına almış oldukları atıf sayıları da göz önünde bulunduruldu.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türk bilim insanlarını aynı çatı altında buluşturan kitapta, kimya alanında başarılı bilim insanlarının başarı öyküleri, araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları ayrıntılı olarak anlatıldı. Özverili bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması” başlıklı kitapta, akademik hayatını kimya ve kimya mühendisliğine adamış bilim insanlarının çalışmaları tek tek araştırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı Türk bilim insanlarına yer verilen eserin, yeni nesil bilim insanlarına ilham veren bir kaynak olması ve kimya endüstrisi ile kimya bilimi arasında bir köprü oluşturulması hedefleniyor.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın liste başı olarak onore edildiği kitapta korozyon, yenilenebilir enerji kaynakları, hidrojen enerjisi, malzeme teknolojisi, yakıt pilleri, iletken polimerler, arı ürünleri gibi uzmanlık alanlarıyla Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz da yer aldı.

Hidrojen enerjisi konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu adına Hidrojen Teknolojileri Derneği tarafından üç yıldır düzenlenen “Nejat Veziroğlu Özel Ödülü” bu yıl Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz’a verildi.

Hidrojen Enerjisi alanındaki bilimsel çalışmalarının yanı sıra Uluslararası Hidrojen Enerjisi Dergisi ve Uluslararası Enerji Araştırması Dergisi’nin ortak editörü olarak enerji teknolojilerine katkı yapan ve üniversitemizi temsil eden Prof. Dr. Ramazan Solmaz, pandemi koşulları nedeni ile ödülünü 5. Uluslararası Enerji Teknolojileri Kongresi’nde çevrim içi olarak düzenlenen törenle aldı.

Hidrojen enerjisi konusunda uluslararası alanda otorite kabul edilen Prof. Dr. Nejat Veziroğlu adına verilen ödülü almak için hidrojen enerjisi ve teknolojileri alanında hem ulusal hem de uluslararası çalışmalarda bulunmak gerekiyor.”

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.