DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sanayi Sitesinin Kaba İnşaatı Tamamlandı

Sanayi Sitesinin Kaba İnşaatı Tamamlandı
06.12.2021 01:57
461
A+
A-

3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Murat Kılıç, 11 Temmuz 2018’de ihalesi yapılan sanayi sitesinin kaba inşaatının tamamlandığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kılıç, şu açıklamalara yer verdi:

“730 dönüm arazi üzerine kurulu olan 198.500m² kapalı alanı olan sanayi sitemiz 507m², 338m² ve 169m² iş yerleri olmak üzere 501 iş yerinden oluşmaktadır. Karma bir sanayi olmakla beraber kendi içinde 5 meslek dalı olarak ayrılmıştır. Mobilya, Cam ve PVC, Oto tamir, Torna, Metal ve Civicilik bölümleri hepsi birbirinden bağımsız siteler olarak sanayi sitemizin içinde faaliyet gösterecektir. Ayrıca sitemizde ticari olanlar, açık oto parklar, mesire olanları ve 10.000 m² üzerine kurulacak fuar alanı düşünülmüş olup ferah bir iş ortamı yaratılmıştır. Sanayi sitemizi tarım alanları ile ayırmak ve güvenliğini sağlamak için komple çevre duvarı yapımı da devam etmektedir. Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi, Sanayi Teknoloji Bakanlığı’nın tek seferde yaptığı en büyük sanayi sitesidir. Yapım hızı olarak da bakanlığımızın ilkleri arasında olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

binguven-bal2

Elektrik, kanalizasyon, yağmur suyu ve temiz su projeleri bitmiş olup yapımı için gerekli birimlerle görüşmelerimiz devam etmektedir. Sanayi sitemizi 2022 sonuna kadar alt yapısını bitirip üyelerimize iş yerlerini vermeyi planlıyoruz. Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi bittiğinde yaklaşık 4500 istihdam olması planlanmaktadır. Esnafımız işyerlerine yerleştiğinde ülke pazarında ve ortadoğu pazarında il olarak yerimizi alacağımızı düşünüyoruz.

Bu projeyi hayata geçirmemizde emekleri geçen Sanayi Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Sayın Milletvekilimiz Cevdet Yılmaz, Sayın Valimiz Kadir Ekinci, Belediye Başkanımız Erdal Arıkan, Sanayi Teknoloji İl Müdürümüz Mesut İlhan ve bizden yardımlarını esirgemeyen sürekli varlığını hissettiren kurum müdürlerimize, özverili çalışmalarından dolayı yönetimdeki arkadaşlarıma ve sorumluluğunu bilen değerli üyelerime teşekkürü borç bilirim.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.