DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C

ERZURUM’DA TAMAMLANIYOR, BİNGÖL’DE HALA BAŞLANMADI

ERZURUM’DA TAMAMLANIYOR, BİNGÖL’DE HALA BAŞLANMADI
12.09.2021 21:20 | Son Güncellenme: 13.09.2021 08:07
483
A+
A-

Karlıova İlçesinde 2020 yılında meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için Erzurum’da yapılan konutlar bitme aşamasına geldi. Bingöl’de ise konut yapımlarına hala başlanamadı.

Karlıova İlçesinde Haziran 2020’de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde, bir kişi hayatını kaybederken, Karlıova, Yedisu, Adaklı ve Erzurum’un Çat İlçesinde binlerce konut hasar gördü. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yeni konutların yapılması gündeme gelirken, çalışmaların hızlandırıldığı Erzurum’da yapılan konutlar bitme aşamasına geldi.


ERZURUM VALİSİ MEMİŞ KONUTLARI İNCELEDİ
Erzurum Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz yıl Bingöl Karlıova’da meydana gelen depremde Çat ilçesinde evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan afet konutlarının inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Deprem konutlarının yapım aşamasını ve yapılan çalışmaları yerinde görmek için şantiye alanını gezen Vali Memiş, yüklenici firma ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Okay Memiş incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Geçen yıl bir deprem yaşadık. Depremin merkez üstü Çat ilçemiz değildi. Yedisu-Karlıova bölgesinde deprem meydana gelmişti. Bu depremden civar köylerde etkilenmişti. Allah devletimizden razı olsun. Valilik olarak depremde hasar gören yerlerin hasar tespitini yaptırdık. Depremde ağır hasar olarak 350 konutun bu yıl teslimatını yapacağız. Toplamda 600’e yakın ağır hasarlı vatandaşın evleri ve ahırları var. Geçtiğimiz yıllarda ki depremlerde de ağır hasarlı olan konutların da yapımına AFAD tarafından karar verildi. Yapılan bu konutlar 7 veya 8 şiddetine dayanıklı olacak. Bu konutların yanı sıra 350 civarında da ahır yapılıyor. Binalar çelikten yapıldığı için yapımı ve konumu kolay oluyor. Kışa kadar tüm konutları bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Allah tüm vatandaşlarımızı depremden korusun. Duanın yanı sıra bizlerinde gereken tedbirleri almamız şart. Konut yaparken rast gele yer değil doğru zemin araştırılıp konutları oralara yapmamız gerekir” dedi.

BİNGÖL’DEN HALA SES YOK
Depremde; Karlıova, Adaklı ve Yedisu ilçelerinde toplam 2271 ağır hasarlı yapı tespit edilmiş; toplamda 1068 konut ve 632 ahır hak sahipliği gerçekleşmişti. Erzurum’da başlatılan konut yapım çalışmalarında sona doğru gelinirken, Bingöl’de konut yapımlarına hala başlanamadı.

binguven-bal2

KİĞI2 DA 2015 DEPREMİN KONUTLARI HALA BEKLİYOR!
Kiğı İlçesinde 3 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde çok sayıda yapı hasar gördü. Kiğı depreminde 690 kişi hak sahibi olurken, hak sahiplerinin konutları hala yapılamadı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.