DOLAR
32,3361
EURO
35,2001
ALTIN
2.247,23
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

YAŞAR AKYÜZ’Ü KAYBETTİK

30.03.2021 18:45 | Son Güncellenme: 30.03.2021 18:51
564
A+
A-

Bingöl Dernekleri eski Federasyonu başkanı Yaşar Akyüz, vefat etti.

YAŞAR AKYÜZ’Ü KAYBETTİK

Bingöl Dernekleri eski Federasyonu başkanı Yaşar Akyüz, vefat etti. 

Yıl 2003, Haberci 12 gazetemizin kuruluş sürecinde kendisiyle tanıştım.

O zaman kendisi, Kiğı Çanakçı Köyü dernek başkanlığı yapıyordu.

binguven-bal2

Bingöl Dernekleri koordinasyon kurulu aktif üyesi.

Nerde bir Bingöl Derneği varsa, adresini, Derneğin başkanının iletişim bilgilerini hafızasında saklı tutabilen müthiş zeki, bir o kadar da fedakârlığına defalarca tanıklık ettim.


Bingöl Derneklerinin bir üst çatısı Dernekler federasyonu olsun diye gece gündüz çabaladı.

https://www.bingolhaberci.com/uploads/FCK/Ki%C4%9F%C4%B1%20dernekleri%20ankarada%20(5).JPG

BİNDERFED Başkanı olduktan sonra ilk icraatlerinden biri olan Kiğı Erzincan yolu projesini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Milletvekillerine sunarken. 

Uzun zaman aldı bu hayali.

O süreçte Bingöl il derneğimiz BİNYAD olağanüstü kongre kararı verdi. Suat Yazıcı başkanlığında başkan yardımcılığı görevinin yanında kendi derneği başkanlığı ve federasyon platformunun sekreterliğini de sürdürüyordu.

90’lı yıllarda İstanbul’a göç etmek zorunda kalan ilimizin terörden zarar görenlerin zarar tesbit haklarını korumak için Allah selamet versin Avukat Fahri Alimoğlu’na bu konuda yazı dizisi önerime o da dernekleri toplayabilirseniz gelip bilgilendirmelerde bulunuruz sözü üzerine Yaşar abiyi aradım, abi bu fikre ne dersin? Oda iki dakika ver bana dedi.

Az sonra Suat Yazıcı başkanla beraber evet Üsküdar Kültür merkezinde iki hafta sonra yer bile ayarlandı dedi.

Tüm dernek başkanları ve mağdur olan Bingöllüler katılmış, Barodan gelen avukatlarla buluşturmuştuk. Bu vesile ile yüzlerce insanımız tazmin davalarından haklarını almış oldu.

https://www.bingolhaberci.com/uploads/FCK/vali%20Canakc%C4%B1%20da%20(3).JPG

Dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu Federasyon merkezine davet etmiş, Bingölün sorunlarını masaya yatırmış, çözüm istişarelerden bir anı…

Nerde bir Derneğin kongresi varsa; akşamdan beni arar Pazar günü o kongreye katılır, eksiklerini giderir, tüzüklerini düzenlerdi.

Bu kadar özverili bir insan bir daha zor gelir.

Bingöl derneklerinin çoğalmasında onun desteği ve gazetemizin teşvikleriyle 10 yılda 20 Dernekten 100 dernek sayısına ulaştık.

https://www.bingolhaberci.com/uploads/FCK/yasar%20fatih%20(1).JPG

Rahatsızlığı sürecinde dostlarla beraber zaman zaman buluşur, hasbihal ederdik.

Büyük emek verdiği Dernekler Federasyonu hayali maalesef istediği gibi oluşmadı. Bingöl merkez bölgesi bir anda İbrahim Aybek’in başkanlığında Federasyon kararı verince; o da beraber hareket ettiği 34 dernekle beraber Bingöl Sosyal Yardımlaşma Derneleri Federasyonu adıyla kuruluş başvurusunu yaptı. Kurucu başkanlığı ile beraber Federasyonları birleştirme çabaları maalesef gerçekleşemedi. Üstüne sağlık sorunları başladı. İki buçuk yıl sonra görevi Atalay Atilla’ya devretti. Kalp krizi ardından Beyin kanaması sonrası sol kolu felç olmuş, zehir gibi olan hafızası eskisi gibi değildi.

En son ortak dostlarla buluştuğumuz yemekte; ahde vefanın olmadığını, düşmeye gör demişti.

03 Nisan akşamı yine Yaşar Akyüz gibi kendini hemşehrilerine vakfeden Gazi Adkovayçin aradı. Yaşar abiyi kaybettik dedi.

Ruhu şad olsun.

Ailesi ve tüm Bingöl Derneklerinin başı sağ olsun.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.