DOLAR
32,3375
EURO
35,1809
ALTIN
2.245,46
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Bingölün ekonomi beklentileri

19.03.2021 14:48 | Son Güncellenme: 19.03.2021 19:15
416
A+
A-

24 Kasım Cuma günü Kültür Merkezinde “şehirlerin ekonomi beklentileri” forumu yapıldı. Sabah programında Belediye başkanları, Ak Parti ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri katıldılar. Öğleden sonra ise ilimizdeki STK’lar, işadamları ve meslek kuruluşları katıldı.


İlimizde yapılan projeler, yapılacaklar, devam eden projeler ve yapılması ivedilikle gereken yatırımların yerelden önerileri ile, halkı yönetime dahil etmek, seçmenin memnun edilmesi fikri gecikmiş de olsa “takdire değer” olarak karşılandı. 


Ak Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekilimiz Sayın Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında 81 ilde uygulanacak programın ilk adımı Bingöl, Zonguldak ve Kırşehir illerinde başlatıldı.

Ak Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, “Şehirlerin ekonomik beklentilerinin yapılacak anketlerle ortaya çıkarılacağını” belirtti. 
İlin ekonomik görünümüne hangi ekonomik faaliyetten müteşekkil olduğu, hangi yatırımı benimsediği, şehirde mevcut sanayi ve diğer üretim tesislerinin analizi, şehrin sosyal imkânları ve analizi gibi başlıklarla ilgili şehir hakkında bilgi verilmesi işlendi.
Toplantıda söz alan STK temsilcileri, fikirlerini hem sözlü hem de yazılı olarak iletirken ilk defa şehirde yapılan, yapılacak ve cazibe merkezi olması için gereken yatırımları öncelediler.

Programa katılım sağlayan aktörlere şu anket sorularına cevap arandı.

1- Hükümetin son 15 yılda şehrimizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı ve projesi ne oldu? 


Her soruya beş önemli cevap istendi. “Benim cevaplarım” şöyle oldu.

binguven-bal2


Üniversite, Havaalanı, Duble yollar, Çabakçur Köprüsü, Erzincan Kiğı yolu ve KÖYDES alt yapı çalışmaları oldu.

2- Şu anda şehrimizde devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli yatırım ve proje hangisidir?

Erzincan, Kiğı, Bingöl yolunun ivedilikle hızlandırılması, Capakçur vadisi projesinin hızlandırılması ve Duble yolların devamı şeklindeydi.

3-Önümüzdeki dönemde şehrimizde başlanmasını beklediğiniz en önemli yatırım veya proje hangisidir?

1.Hızlı Tren hattına ilimizin de dahil edilmesi, Sütaş yatırımının bir an önce hızlandırılması, Cabakçur Vadisi ıslah projesinin tamamlanması. Organize sanayi bölgesinin gerçek yatırımcılara verilmesi.

4- Şehrimizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engel(ler) nelerdir?

İlimize bağlı Adaklı, Kiğı, Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Sancak ilçelerimizden 32 yıldır temsilde adaletsizlikten dolayı, hak ettiği hizmeti alamadı.
Terör nedeniyle yatırımcı gelmiyor. Gelmek için yeterli hibe desteği yok ve bürokratik sorunlar caydırıyor.

5- Şehrimizin önümüzdeki 10 yıllık sürede hangi proje veya projelerle cazibe merkezi haline gelmesini ya da öne çıkmasını istersiniz? 

Cazibe merkezi haline gelmesi için öncelikle Bingöl’den direkt olarak İstanbul’a ve farklı illere uçakla gidebilmeli. Halen çoğu hemşerimiz Elazığ üzerinden İstanbul’a gitmek durumundayız. Hızlı tren hattı Bingöl’e dahil edilmesi, Yeni Termal su kaynaklarını ekonomiye kazandırmak, Tarım ve hayvancılığa gerçekçi destekler sağlanması, Yeni sanayi sitesinin hızlandırılması, Organize sanayi bölgesinin aktif duruma getirilmesi şeklinde not düştüm. 


Forumda öne çıkan öneriler listelenerek en çok yazılanlar öncelendi.
Bu şekilde katılımcılardan bir birinden değerli onlarca öneri ortaya çıktı. 

Bu çalışmanın dört ay süreceği ve seçmen memnuniyetinin yanında halkın yönetime dahil edilmesi, yeni şeyler, yeni fikirlere açık bir yönetişim, ülkemize ekonomi ve sosyal alanda bir yenilik getirmiş olacaktır. İnşallah bu fikir ve çalışma illerde ve ilçelerde halkı yöneten belediyelerde ve mahallelerde yeni bir yönetişim kültürü getirir. 


Selam ve dua ile

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.