DOLAR
32,3861
EURO
34,7710
ALTIN
2.406,18
BIST
10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

KİĞI’NIN ÇİLESİ NE ZAMAN BİTECEK?

KİĞI’NIN ÇİLESİ NE ZAMAN BİTECEK?
30.07.2023 16:18 | Son Güncellenme: 30.07.2023 16:20
163
A+
A-

Kiğı ilçe merkezinde yapılmaya çalışılan altyapı ve yol çalışmalarından usanan halk, artık yeter diyerek, “ne zaman bitecek bu çile” diyerek sosyal medya üzerinden sorununa çözüm arıyor.

Yaklaşık iki yıldır devam eden altyapı çalışmalarının bitmemesi, halkı usandırdı.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından isyanını dile getiren İl Genel Meclis üyesi Burhan Becerikli, ilçe girişinden başlayarak mahalle aralarının durumunu özetleyen paylaşımlarda bulundu.

binguven-bal2

Becerikli; “Altıncı ayda altyapısı biten İlçemizin yaklaşık 1 senedir göz önünde olan yol sorunu artık çözülmeye mecburdur. İlçemizde yaşayan halkımız, yaz tatiline gelen gurbetçiler bu yol sorunundan oldukça şikâyetçi. Bir ilçenin çarşı merkezi, ara sokakları ve

İlçeye giriş yolu asla bu şekilde olmamalı ve acilen yenilenmelidir. Halkımızın en temel haklarından biri olan yol sorunu göz ardı ediliyor, yapılan istekler ve sorulan sorular cevapsız kalıyor. İnsanlar artık isyan edecek duruma geldi. Evlerine giriş çıkış problemi yaşayanlar, araba kullanamayanlar, bozuk yollar yüzünden evine zorluklarla ulaşmaya çalışan insanların sabrı tükenmiş durumda. Problemler çözülsün diye başlanan bu proje, tamamen eziyete dönüştü.

KİĞI HEPİMİZİNDİR..

“Halkımızın isteklerine kulak verilmeli ve ACİLEN yol sorunu çözülmelidir” diyen Becerikli’nin paylaşımına, Dernek başkanlarından da destek geldi.

İŞTE O YORUMLAR

Hüsnü Alkan

Burhan paylaşımın ve duyarlılığın için teşekkür ederim.

İki yıl oldu hala yollar düzeltilmedi

Burada sorun Kiğı halkının tepkisizliği, kendini bu duruma layık görmesi ..

Daha iyiyi istememesi veya kendini daha iyiye layık görmemesi durumu.

İsmail Hakki Atilla

Sayın İl Genel Meclis Üyem yüreğinize sağlık İlçe halkını bilgilendirmenizden ötürü teşekkür ediyor, Size Başarılar diliyorum.

İBRAHİM KUDİŞ: KİĞI YALNIZ DEĞİLDİR

Burhan bey ben bu gün Kiğı’dan İstanbul a döndüm gerçekten Kiğı halkı bu durumu hak etmiyor, Kiğı adeta bir köye dönmüş halk perişan, çamaşırlarını yıkayıp dışarı asamıyor.

Esnaf keza öyle Dükkânlarında malzemeyi günlük temizlemek zorunda kahvehanelerde oturanlar her gün kum yutuyor.

Bir ihale yapılmış Belediye hak edişi imzalamış mı bilinmiyor. Doğal Gaz getireceğiz bahanesiyle halkı kandırıyorlar.

Taşıma suyuyla değirmen dönmez, Kiğı yatılı bölge okulun fueloilini taşıyamadılar, kimi kandırıyorlar. Yeter demek için geç kalındı bile. Eline sağlık Kiğı Dernekler Birliği KİDEB olarak yanınızdayız.

Kiğı’ya ve Kiğı Halkına birlikte sahip çıkalım.

KİĞI YALNIZ DEĞİLDİR

Cemil Onaç

Acele etme yaparız, yaz var kış var ne acele iş var!…

Necmi Tatlı

Burhancığım yollar dediğiniz gibi birde insan yaşamında çok önemli olan ve onsuz yaşanmayan SU sorunu da var.

İŞTE KİĞININ DURUMUNU GÖSTEREN FOTOĞRAFLAR

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.