DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KARLIOVALILAR DOĞALGAZ İSTİYOR

KARLIOVALILAR DOĞALGAZ İSTİYOR
29.05.2022 23:49
302
A+
A-

Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri olan ve yılın altı ayını kar altında geçiren Karlıova halkı, doğalgaz istiyor.

Adını karla kaplı bir ova olmasından alan ve yılın 6 ayı kış koşullarının hüküm sürdüğü 1940 rakımlı Karlıova ilçesinde, tek yürek olan ilçe halkı, doğalgaz talebinde bulunmak için imza kampanyası başlattı.

Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri olan ve yılın altı ayını kar altında geçiren Karlıova’da vatandaşlar doğalgaz istiyor. Vatandaşların talebi üzerine ilçedeki tüm köy muhtarları imza kampanyası başlattı. Kampanyaya İlçedeki tüm siyasi partilerinde destek verdi.

binguven-bal2

Kömür fiyatlarının yüksek olmasından dolayı, vatandaşların kalitesiz kömür kullanmasından dolayı güzel havasıyla bilinen Karlıova’da hava ve çevre kirliliği de artmaya başladı. Artan hava kirliliği çocuk, yaşlı ve Slikozis hastalarının sağlığını tehdit ediyor.

Son zamanlarda Karlıova’nın tek gündemi olan doğalgaz meselesine çözüm bulmak için birlik olan ilçe halkı yetkililerden ter bir talebinin olduğunu, onunda doğalgaz olduğunu belirtti. Karlıova Dörtyol mevkiinde kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi göstererek imza kampanyasına destek verdi.

İmzaların tamamlanmasından sonra muhtarlar tarafından üst yazı ile gerekli makamlara teslim edileceği belirtildi.

Kış ayının sert geçtiğini belirten muhtar Behçet Bingöl, “Karlıova güze ve soğuk bir memlekettir. Kış aylarında kömür ile baş edemiyoruz, Bingöl merkez bir diğer ilçelere doğalgaz geldiği için bizlerde ilçemiz için doğalgaz talep ediyoruz” dedi.

Muhtar Kutbettin Çoşkun,” Vatandaşlarımızın talebi üzerine imza kampanyası başlattık, sağ olsunlar tüm ilçe halkı ve tüm siyasi parti başkanları da bu konuda bizlere destek verdi. Tek bir talebimiz var doğal gaz istiyoruz” dedi.

“YETKİLİLERDEN SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ”

Muhtar Mehdi Gülen, “Vatandaşlarımızın tek derdi şuan doğalgazdır. Bu konuda yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz.” dedi.

Muhtar Bayram Karabulak, “İlçemizin komşu illerinde doğalgaz mevcuttur. İlimiz Bingöl 60 km uzaklıkta ve maliyete bakılmaksızın acil bir şekilde doğalgazın ilçemize gelmesini talep ediyoruz. Çünkü vatandaşların bizlerden tek isteği var oda doğalgazdır” dedi.

Muhtarlardan Seven Aksoy” Kömür ile baş edemiyoruz artık, kaloriferli bir evin maliyeti 20 bin TL’dir. Vatandaşların kömür alacak güçleri yok. Aynı zamanda kış ayında hava kirliliğinden dolayı dışarı çıkamıyoruz. Buna kalıcı çözüm bulmak adına vatandaşların desteği ile imza kampanyası başlattık ve gerekli makamlara teslim edeceğiz. Karlıova olarak hiçbir şey istemiyoruz. Sadece doğalgaz istiyoruz” dedi. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.