DOLAR
32,5163
EURO
34,7309
ALTIN
2.490,17
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

“Kanser’den Korkma Geç Kalmaktan Kork”

<strong>“Kanser’den Korkma Geç Kalmaktan Kork”</strong>
22.11.2022 20:33
363
A+
A-

Bingöl Sağlık İl Müdürlüğü tarafından alınan Mobil Mamografi aracı, köy köy gezerek, erken teşhis ile Kadınların korkulu rüyası meme kanserinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesinin desteğiyle, kanser hastalıklarının erken teşhisinde kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne Mobil Mamografi Aracı tahsis edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, “Kanser dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünya genelinde kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir. Yirmi birinci yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir. İlimizde de KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) aracılığı ile kanser taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır” dedi.

Gündoğdu, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak olan Mobil Mamografi Aracı ile ilgili şunları söyledi: “İlimizde kanser tarama oranlarını etkin düzeylere ulaştırmak ve halkımızın kanser taramalarına katılımını artırmak amacı ile Mobil Mamografi Aracı çalışmalarına başladık. Bu çalışmalar kapsamında Bingöl Valiliği ile Bingöl Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğümüze araç tahsis edildi. Tahsis edilen aracın gerekli modifikasyonunun yapılması ve Mobil Mamografi aracına dönüştürülmesi için İl Sağlık Müdürlüğümüzce 14 Ekim 2022 günü ihalesi yapıldı.

binguven-bal2

3,5 milyona mal olacak olan ve erken teşhis bakımından önemli bir hizmeti görecek olan Mobil Mamografi Aracımız, kanser hastalığının erken teşhisinde önemli rol oynayacak. Araç, köy köy dolaşarak özellikle rahim ağzı kanseri ve meme kanseri konusunda gerekli taramaları yapacak.

Mobil Mamografi Aracının ilimize hayırlı olmasını diliyor, Mobil Mamografi Aracının ilimize kazandırılmasında ve gerekli olan aracın İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edilmesinde emeği geçen Sağlık Bakanlığımıza, İl Valimiz Kadir Ekinci’ye ve Bingöl Belediye Başkanımız Erdal Arıkan’a teşekkür ederim.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.