DOLAR
32,5139
EURO
34,9187
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İYİLİK BULAŞICIDIR, KARDEF 60 ÖĞRENCİYE BURS SAĞLADI

İYİLİK BULAŞICIDIR, KARDEF 60 ÖĞRENCİYE BURS SAĞLADI
22.12.2022 01:44 | Son Güncellenme: 23.12.2022 17:26
282
A+
A-

Karakoçan ilçesine bağlı İstanbul’da faaliyetlerini yürüten Karakoçan Dernekleri Federasyonu tarafından başlatılan “eğitime destek” kampanyasında Karakoçan’lı 60 Üniversite öğrencisine burs desteği sağlandığı belirtildi. 26-30 Ekim tarihlerinde Üsküdar Harem’de gerçekleşen Bingöl Dernekler Birliğinin başlattığı eğitim amaçlı kampanya, çevre il ve ilçelere yayılmaya örnek oldu.

KARDEF Karakoçan Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada; “Değerli Karakoçan halkı, Saygı değer iş insanlarımız ve Sevgili gençler;

Karakoçan Dernekleri Federasyonu olarak 2022 – 2023 yılı eğitim dönemi için siz sevgili Üniversite öğrencilerimize destek olmak için başlatmış olduğumuz “Eğitime destek kampanyasını” sonlandırmış bulunmaktayız.

binguven-bal2

İçinde yaşamış olduğumuz real gerçeklik yaşam koşullarının, barınma imkânlarının ne denli zorlaştığını gözler önüne seriyor. Gençlerimizin her şeye rağmen şu anki zor koşullarda eğitimini sürdürüyor olabilmesi bizleri çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor.

Karakoçan Dernekler Federasyonu olarak varlığımızı İstanbul’da sürdürüyor olsak ta kalbimiz her daim Karakoçan için atmaktadır. Ve yaptığımız, yapacağımız tüm çalışmalarımızı bu yönde planlamak ve değerlendirmek önceliğimiz olmuştur. Karakoçan ilçemize ait birçok köyün derneği mevcuttur. Gönül ister ki, tüm Derneklerimiz Federasyon çatısı altında bir araya gelerek Karakoçan için çok daha iyi, verimli çalışmalar yapabilmektir. Birlikten güç doğar şiarı ile yöremizi, ilçemizi güçlü kılmaktır. İlçe halkları olarak gücümüzün farkında olalım beraberliğimizi bu yönde güçlendirelim.

40 KIZ, 20 ERKEK ÖĞRENCİ

“Federasyon olarak Köy ve dernek ayrımı yapmaksızın 60 öğrencimize burs imkanı sağladık. Amacımız bir nebzede olsa yüklerini hafifletmek, yalnız olmadıklarını bilmelerini istedik. Ve istedik ki bizler onlara bu yolu açarken onlarda ilerleyen zaman içerisinde kendilerinden sonra gelen kuşağa yardım elini uzatarak bu gücün elden ele değerlerimize sahip çıkarak taşımanın maneviyatının ne kadar anlamlı olacağını bilmelerini istedik. Kız öğrencilerimiz önceliğimiz oldu. 40 kız öğrenci, 20 erkek öğrenci olmak üzere kayıtlarımızı oluşturduk. İlk 3 aylık süre olan Ekim-Kasım Aralık aylarını kapsayan burs bedelleri gençlerimizin hesaplarına yatırılmıştır.

Federasyon olarak bu sene gençlerimize yapılan burs desteğinin her sene çoğalarak tekrar etmesi bizlerin şuan ki hedefidir. Ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.

Bu anlamlı çalışma tabi ki Yalnız olmazdı. Birlikten güç doğar demiştik ve öylede büyüyoruz. Bize inanç ve güvenlerini esirgemeden katkılarını sunan çok değerli İş insanlarımıza, Avukat, Doktor, Öğretmen, Akademisyenlerimize, Almanya’da kendi koşulları ile bir araya gelerek bu çalışmaya güç katmak isteyen ve kermes düzenleyen emektar güçlü kadınlarımıza, gerek yurtdışında bulunan, gerek İstanbul da olan Yöre Derneklerimize, Korudum-der, Paş köy derneği, Çakan köy derneği, Oxçiyan Almanya dayanışma platformu, Badran köyü Derneği ve duyarlı Halkımıza, Federasyon yöneticilerimize katkılarından dolayı çok çok teşekkür ederiz.

Daha yaşanılır bir dünya için gençlerimizin geleceği için Çalışmalarımız devam edecektir. Eğitime destek vermek gençlerimizin okumasını sağlamak O yöreye yapılabilecek en kıymetli iyiliktir. Çünkü Eğitim düzeyi yükseldikçe işsizlik azalacak, yoksulluk azalacak, cehalet azalacak Böylece Toplum Çağdaş Medeniyet seviyesine kavuşmuş olacaktır. Sizlerde bizlere güç katmaya devam edin”.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.