DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

GENÇLERE KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK

GENÇLERE KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK
26.06.2022 23:22
286
A+
A-

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde gençlere yönelik “Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyesi” gerçekleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı ve Kodluyoruz Derneği işbirliği ile TRB1 Bölgesindeki (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) gençlere yönelik “Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyesi” gerçekleştirilecek.

Dışa bağımlılığı azaltmak, riskleri en aza indirmek için 2023 yılına kadar yazılımcı sayısının en az 500 binin üzerine çıkarılması hedefi doğrultusunda TRB1 Bölgesinde bir yazılım ekosistemi oluşturmanın da amaçlandığı eğitim online ortamda, ücretsiz ve toplamda 70 saat sürecek.

Eğitimle ilgili Fırat Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Web Development Bootcamp konseptinde gerçekleştirilecek dersler 3 Eylül Cumartesi – 16 Ekim Pazar tarihleri arasında her hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 – 15.00 saatleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir. Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyesi mezunu olabilmek için derslerin yüzde 80’ine devam ve ödevlerin en az yüzde 80’ini yapmış olma şartı aranacaktır.

binguven-bal2

Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyesi’ne katılım sağlamak için aşağıdaki ön koşullar yer almaktadır:

1. Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyesi, Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleşecektir. Bu sebeple Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde yaşayan veya okuyan gençler başvurabilecektir.

2. Bölge içindeki ağı güçlendirmek üzere oluşturulan Kodluyoruz Derneği tarafından Telegram grubuna katılım gerekmektedir. Telegram linki başvurudan sonra iletilecektir. Bu grup içerisinde hem bölgedeki teknoloji şirketlerinden temsilciler hem de yazılımcı adayları yer alacaktır.

3. Ayrıca Kodluyoruz tarafından kurulan Patika.dev üzerinden gerçekleştirilecek 6 haftalık Hızlandırma Programı’na dâhil olmak adayların programa kabulünde öncelik kazanmasına yardımcı olacaktır. Hızlandırma Programı’nda aday gençlerin ilgilendiği alana göre (Front-End için JavaScript ve Back-End için Java) gerekli dersleri Patika.dev üzerinden tamamlamaları gerekmektedir.

Hızlandırma programındaki derslerin bitirilmesi için son tarih 8 Ağustos 2022 Pazartesi günüdür.

Atölye programına ilişkin detaylı bilgiye Fırat Kalkınma Ajansının web sayfasından (www.fka.gov.tr) ulaşılabilir.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.