DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kuruluyor

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kuruluyor
01.08.2022 00:11
415
A+
A-

Resmi Gazetede yayımlanan karar sonrası görüşlerini açıklayan Rektör Çapak; “Fakülteyle birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini de kuracağız. Hedefimiz, Bingöl’ü termal ve fizik tedavi alanında önemli bir cazibe merkezine dönüştürmek” dedi.
Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte kurulması ile bazı enstitü, fakülte ve yüksekokulların kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. 15 üniversite bünyesinde yeni enstitü, fakülte ve yüksekokul kuruldu. 7 üniversitede ise enstitü, fakülte ve yüksekokul kapatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bingöl Üniversitesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kurulacak.

ÇAPAK: “YENİ FAKÜLTEMİZİN BÖLGESEL ROLÜ OLACAK”

Bingöl Üniversitesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kurulması kararına ilişkin görüşleri alınan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, bu kararın Bingöl ve bölge için önemli bir adım olduğunu söyledi. Bingöl Üniversitesi bünyesinde 10. Fakültenin kurulacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Çapak: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, şuanda Türkiye’nin köklü kurumlarından olan Hacettepe Üniversitesi’nde var. Bingöl Üniversitesi olarak önemli bir kazanım sağlamış olduk. Hacettepe Üniversitesi ile diyaloglarımız sürüyor. Sayın Rektörümüzü de davet edeceğiz. Onlarla da görüşüp destek ve bilgilerinden istifade edeceğiz. Hedefimiz, kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp fakültemizi hizmete açmak” dedi.

binguven-bal2

 “FAKÜLTEYLE BİRLİKTE HASTAMİZİ DE KURACAĞIZ”

Fakülte kurulumuyla eş zamanlı olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni de kuracaklarını aktaran Rektör Çapak: “Bingöl, termal su açısından önemli bir kaynağa sahip. Yürütülen çalışmalarla termal kaynaklarımızdan biri Abdulkadir Sarı Dinlenme Tesisi olarak bilinen alana kadar getirildi. Bingöl’de yapılacak 500 yataklı yeni hastane binası ihalesiyle ilgili süreç devam ediyor. Burası yapıldığı gibi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binası da taşınacak ve boşaltılan hastaneyi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne dönüştüreceğiz. Burada da havuzlar olacak, ayrıca geleneksel tedavi yöntemleri de uygulanacak. Kapsamlı bir hastane olacağı için sağlık turizminde önemli bir atılım sağlanmış olacak. Bu açıdan değerlendirildiğinde sadece Bingöl’e değil, bölgeye, hatta ülke geneline hitap edecek. Ayrıca Bingöl’ün kalkınmasında ve ilimizin termal turizm açısından önemli bir merkeze dönüşmesi de bu sayede mümkün olacak” dedi. Çapak, fakülte ve hastaneyle birlikte termal alanındaki otel ve benzeri yatırımların hız kazanacağı inancını da paylaştı.

“BİNGÖL’ÜMÜZE HAYIRLI OLSUN”

 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kararının Bingöl’e hayırlı olmasını dileyen Rektör Çapak: “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın YÖK Başkanımıza, Sayın Kurul üyelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.