DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Bingöl-Erzurum Otoyolunda Milyonlar İsraf ediliyor”

“Bingöl-Erzurum Otoyolunda Milyonlar İsraf ediliyor”
01.08.2022 00:08
316
A+
A-

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, Bingöl-Erzurum otoyolunda milyonlarca liralık israf yapıldığını iddia etti.

Tiryaki’nin açıklamasından satır başları: “Genelde ülkemizde, özelde ilimizde ekonomik sıkıntıların çekildiği bir süreç yaşıyoruz. Vatandaşımızın her geçen gün daha da fakirleştiği, geçimini yapmakta zorlandığı, iş bulamayan gençlerimizin Avrupa’ya kaçak yollardan gitmek üzere yollarda perişan oldukları, borç aldıkları on binlerce dolar parayı şebekelere verdiği bir dönemden geçmekteyiz. Bütün bunların yanı sıra, bizi yönetenlerin ve onlara yakın olan isimlerin milyonlarca liralık israfı yapmaktan geri durmadıklarına da şahit olmaktayız.

İsrafın haram olduğunu da buradan haykırmaktayız”

binguven-bal2

“Otoyol kenarına gereksiz kaldırımlar yapmaktaki amaç nedir?”
Tiryaki: “Bingöl-Erzurum otoyolunda, İlimiz merkezinden Karlıova İlçe çıkışına varıncaya kadar, otoyol kenarında birçok yerde gereksiz olduğunu düşündüğümüz kaldırımlar yapılmıştır. Bunlardan birkaçını buradan halkımızla paylaşmak istiyoruz. Gerekli olup olmadığına halkımız karar versin ve yetkililerde bu işin hikmetini! bize açıklasın lütfen. Bingöl-Erzurum otoyolu kırkıncı kilometrede bulunan Sudurağı (Azizan) köyünün dışından geçen otoyolun kenarına yüzlerce metre kaldırım yapmaktaki amaç nedir? Bingöl-Erzurum otoyolu ellinci kilometrede bulunan Derinçay (Xalifan) köyünün dışından geçen otoyolun kenarına yüzlerce metre çift taraflı kaldırım yapmaktaki amaç nedir?

Karlıova ilçemizin girişinden, Erzurum istikametine giderken, otoyolun kenarına yaklaşık üç kilometre çift taraflı kaldırım döşenmiştir. Karlıova İlçe sınırının hastane olduğunu düşünürsek, Karlıova Devlet Hastanesi’nden sonra hiçbir yapı yokken, çift taraflı yapılan yüzlerce metrelik kaldırım hangi amaçla yapılmıştır?

Erzurum il sınırına varıncaya kadar daha ne kadar kaldırım yapılacaktır?

Bu kaldırımları ihale eden Kurum veya kişilerle, bu ihaleyi alan kişiler arasında bir bağ var mıdır?”

“İlimize yatırım için gelen paralar bu kadar gereksiz harcanırken yetkililer ne yapıyorlar?”
Tiryaki: “İlimize yatırım için gelen paralar gereksiz kaldırımlara harcanıyor. Buna bağlı olarak da bazı Kurumlara yeterli bütçe ayrılamıyor! İlimizdeki bazı Kurum amirleri de yapacakları bir iş kalmayınca siyasetle aktif uğraşır hale geliyor! İktidara boş işlerde israf edilen harcamanın hesabını da soramıyorlar. Sonuçta ya iktidar vekillerinin saha çalışmalarını kendi sosyal medya hesaplarından bir iktidar mensubu gibi paylaşıyorlar, ya da iktidarın her seçim dönemi ısıtarak önümüze getirdiği, sahaya çıkmamış projelerini eleştirenlere, vatan haini diyebilecek kadar ileri gidebiliyorlar.”

“Derede abdest alınırken dahi suyu israf etmemeyi emreden inancımız bu duruma ne der?”
Tiryaki: “Derede abdest alırken dahi suyu israf etmememiz gerektiğini emreden inancımızın İl sorumlularından Sn Müftü bey bu duruma ne derler? Her ne kadar İl müftümüz diyanet işleri başkanlığına bağlı olsa da, biz onun toplum için faydalı işler yaptığına şahidiz(diyanet teşkilatında çalışan birçok gerçek Müslüman gibi). Bu durumda bu işi veren Kurumlar, işi alan müteahhitler ve bizim aramızda, İl müftümüz şahit olsun isteriz. Eğer bu işler israfsa da en azından ilimizdeki Cuma hutbelerine konulmasını istirham ederiz.”

“Haram olana Haram demekten korkmadık, korkmayacağız”
Tiryaki: “Biz Saadet Partililer haram olana haram demekten hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız. Haram olana, korkmadan haramdır dediği için CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin tarafından görevden alınmakla tehdit edilen Halil Konakçı’yı tebrik ediyoruz, bu hususta destekliyoruz. Bunun yanı sıra İlimizde sırf müteahhitleri zengin etmek için, gerekli olmayan çalışmaların yapılmasına da karşı çıkıyoruz. Bu işleri yap(tır)an yetkilileri, iktidar partisinin bu yanlış politikalarına ses çıkarmayan herkesi de bu Haram a dur demeye davet ediyoruz.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.