DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ELMALI DERNEĞİ, KÖY OKULUNU UNUTMADI

ELMALI DERNEĞİ, KÖY OKULUNU UNUTMADI
23.01.2022 23:37
517
A+
A-

İstanbul Pendik’te Dernek faaliyetlerini sürdüren Bingöl Merkeze bağlı Elmalı Köyü Derneği, Köy İlkokulunun eksikliklerini tamamlayarak teslim etti.

“DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARA VEFA BORCUMUZ VAR”

İstanbul Pendik ilçesinde dernek faaliyetlerini sürdüren Elmalı Köyü dernek başkanı Salih Kına, “Doğduğumuz topraklara vefa borcumuz var, bu anlayışın bir gereği olarak, Köy Okulumuza yönelik attığımız adımlar meyvesini verdi çok şükür. Bugün yapılan açılışta, sağlık problemlerinden dolayı katılamadım, derneği temsilen katılan arkadaşımıza Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü ve yöneticiler tarafından teşekkür plaketi verilmesi, bizleri daha iyi işler yapmak için motive etmiştir. Her şey yarınlarımız olan çocuklarımız için. Bu pozitif ayrımcılığı sürdürmeye devam edeceğiz ve bu projemize destek veren kıymetli dostlarıma sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

binguven-bal2

“ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLAMAK DURUMUNDAYIZ”

Dernek başkanı Salih Kına, dernek çalışmaları ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şöyle konuştu. “Köyümüzün ilkokulunda yaklaşık 100 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin iyi temeller üzerinde eğitim görmesi için dernek olarak sorumluluk duyuyoruz, geleceğimiz olan bu öğrencilerimize spor salonun içindeki döşeme, spor malzemeleri, kütüphanenin içeriği kitaplar ve yardım malzemeleri ulaştırdık ve devam edeceğiz.

“GURBETTE OLSAK’DA GÖNLÜMÜZ MEMLEKTİMİZDEDİR”

Başkan Kına, “Bizim gibi sonradan İstanbul’a göç edenlerin gönlü her zaman memlekettedir, o yüzden bir birimizi kaybetmemek, var olan akraba bağlarımızı diri tutmak için kurduğumuz bu dernek sayesinde hep bir aradayız”. Kına, “2018 itibariyle üyelerimizin desteği ile Dernek merkezini satın aldık. Köyümüzün yaylasında mescit yaptık, Yemen’e bir tır erzak ve giysi yardımı gönderdik. İmkânı olmayıp zor durumda olan köylülerimize sahip çıkıyoruz. Üniversite öğrencilerimize burs desteği sağlamaya çalışıyoruz, hulasa; kuruluş amacına uygun dernekçilik yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 Derneğin Adresi: Kavakpınar Mahallesi. Emel Sok. No 2 Kaynarca PENDİK / İSTANBUL

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.