DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

CHP’li Hakverdi Bingöl’deki yolsuzluk iddialarını Meclis’e taşıdı

CHP’li Hakverdi Bingöl’deki yolsuzluk iddialarını Meclis’e taşıdı
13.06.2022 01:36 | Son Güncellenme: 13.06.2022 01:37
338
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Bingöl’e gelen, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Bingöl’de yaptıkları çalışmaları meclise taşıdı.

CHP’li Hakverdi: “Bingöl’ün sorunu aslında Türkiye’nin de sorunu. Ekonomik pahalılık, enflasyon, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk, adam kayırma özellikle Bingöl’de de yoğun şekilde görülüyor” şeklinde konuşmuştu.

CHP’li Hakverdi Bingöl’deki yolsuzluk iddialarını Meclis’e taşıyarak şunları söyledi:

binguven-bal2

Geçtiğimiz hafta Bingöl’de 4 günlük bir çalışmamız oldu. Bingöl’de üniversite mezunu, kahvehanelerde oturan işsiz gençler, il özel idaresini işe alım listesi yapmışlar. Bu liste çok uzun bir liste ama şöylece özetlenebilir.

-AK Parti milletvekilinin kardeşi,

-AK Parti il yöneticisinin oğlu,

-AK Parti milletvekilinin teyzesinin oğlu,

-AK Parti milletvekilinin abisinin kayını,

-AK Parti belediye başkanının oğlu,

-AK Parti İl Genel Meclis üyesinin kardeşi,

AK Parti milletvekilinin köylüsü ve AK Parti belediye başkanın amcasının oğlu, devlet orada çiftlik olmuş resmen, çiftlik gibi kullanıyorlar. “şeklinde konuştu.

Konuşmalarına meclis kürsüsünden devam eden, CHP Ankara Milletvekili Hakverdi: “Bingöl’de ciddi anlamda bir sorun daha var ki, torpil sorunu adam kayırma sorunu, Bingöl’deki işsiz üniversiteli gençlerle kahvede konuştuk uzunca bir liste yapmışlar ve listede her bir ismi kime yakınlığını bir bir kayıt altına almışlar. Özetle şunları söyleyeyim.

– AK Parti il genel meclis üyesinin kardeşi,

-Yok, öbürünün kayını, Öbürünün eniştesi,

-AK Parti milletvekilinin kardeşi,

-Eşinin yiyeni, Abisinin kayını,

İsimide var akrabalığı da var, Nüfustan da çıkartabilirim. Yahu hep mi AK partiliye, iş mi var. AK partili olmayan bu ülkede kimseye iş yok mu? Böyle torpil, böyle adam kayırmacılık olur mu, sizin sadece adınızda adalet kalmış, ülkede adaleti bırakmamışsınız.” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.