DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

BİNGÖL’DE 8 DAĞ KEÇİSİ ÖLDÜRÜLECEK!

BİNGÖL’DE 8 DAĞ KEÇİSİ ÖLDÜRÜLECEK!
29.08.2022 00:48
331
A+
A-

Yaban Keçisi ve Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi öldürme sezonu 29 Ağustos’ta başlıyor. Bingöl’de 8 yaban hayvanı için öldürme izni çıktığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu kararıyla her yıl belirlenen kotalar çerçevesinde yaban hayvanları öldürülüyor.

Bingöl’de 2020 yılında Merkez Av Komisyonu tarafından 7 Yaban Keçisi ve 7 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisinin avlanmasına izin verilirken, geçen yıl 12 Yaban Keçisi ve 4 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisinin öldürülmesi için izni çıkmıştı.

binguven-bal2

Bingöl Kent haber gazetesinden Ömer Şanlı’nın haberine göre, Merkez Av komisyonu, 2022-2023 sezonu uygulama talimatını da yayınladı. Buna göre Bingöl’de, 2022-2023 av sezonunda, 4 Yaban Keçisi ve 4 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi avlanabilecek.

MAHKEMEYE BAŞVURULDU

Bingöl ile birlikte birçok ilde yaban hayvanlarının öldürülmemesi için bölge idare mahkemelerine başvuruda bulunulurken, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi, Bingöl’de yaban hayvanlarının öldürülmesi için açılan ihalelerin iptali yönünde karar vermişti. Mahkeme kararına rağmen, Merkez Av Komisyonu, her yıl yaban hayvanlarının öldürülmesi konusunda yeni kotalar belirlendi.

Bu yıl için 8 kota belirlenirken, avlanma sezonunun 29 Ağustos’ta başlayacağı belirtildi.

YABAN HAYVANI AVINA İZİN VERİLEN İLLER

Merkez Av Komisyonu kararında, yaban hayvanı avına izin verilen iller şunlar;

YABAN KEÇİSİ: Bingöl, Adıyaman, Muğla, Antalya, Isparta, Adana, Hatay, Kayseri, Mersin, Niğde, Karaman, Konya, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Van, Sivas, Kahramanmaraş.

HATALI BOYNUZ/ŞELEK: Muğla, Antalya, Mersin, Niğde, Artvin.

MELEZ YABAN KEÇİSİ: Adıyaman

KIZIL GEYİK: Bilecik, Bursa, Afyon Karahisar, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Kastamonu, Çorum, Kahramanmaraş.

ÇENGEL BOYNUZLU DAĞ KEÇİSİ: Bingöl, Artvin, Erzincan.

KARACA: Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Giresun, Zonguldak.

ANADOLU YABAN KOYUNU: Konya.

Merkez Av Komisyonu uygulama talimatında, yaban hayvanlarının avlanması ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor: “Anadolu yaban koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, kızıl geyik ve melez yaban keçisi türlerine ait kotalar 2 kez kullanılır.

Anadolu yaban koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik ve melez yaban keçisi acente kotaları “Av Turizmi İzin Belgeli” acentelere 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale edilir.

Yaban keçisi, melez yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca ve kızıl geyik yerli avcı kotaları yerli avcılara ve karaca acente kotaları ise acentelere İl Şube Müdürlükleri tarafından kura yöntemi ile belirlenerek tahsis edilir. Her avlaktaki her bir kota için başvuranlar arasından 1 (bir) asil avcı ve 3 yedek avcı belirlenecektir.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.