DOLAR
32,3004
EURO
35,1905
ALTIN
2.232,01
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

‘MİLLET VADİSİ’ İHALEYE ÇIKIYOR

Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi Projesi’nin Eylül ayında ihaleye çıkacağını müjdeleyen Başkan Arıkan; “Uzun uğraşlar sonucu nihai sonuca ulaştırdığımız proje, vadi üzerinde harika görüntüsü ile yerini alacak. Kütüphane, spor tesisleri, eğlence alanlarıyla birlikte bu bölge yeni bir yaşam merkezi haline gelecek”

‘MİLLET VADİSİ’ İHALEYE ÇIKIYOR
03.08.2021 13:42 | Son Güncellenme: 03.08.2021 13:45
572
A+
A-

Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi Projesi’nin Eylül ayında ihaleye çıkacağını müjdeleyen Başkan Arıkan; “Uzun uğraşlar sonucu nihai sonuca ulaştırdığımız proje, vadi üzerinde harika görüntüsü ile yerini alacak. Kütüphane, spor tesisleri, eğlence alanlarıyla birlikte bu bölge yeni bir yaşam merkezi haline gelecek”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde ihale edileceğini bildirdi.

Türkiye’de ‘millet vadisi’ niteliğinde ilk projenin Bingöl’de uygulanacağını belirten Başkan Arıkan, “Verdiğimiz çabanın, emeğin karşılığını almak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ayrıca böylesi niteliğe sahip bir projeyi kentimize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Pek çok alanı içerisinde barındıran projemiz, ilimizin gerdanlığı olma özelliği taşıyan Çapakçur Vadisi’nde görkemli görüntüsüyle yerini alacak. Yoğun yeşiliyle bölgeye uyum sağlayacak ve vadiye yeni bir görüntü kazandıracak” dedi.

“33 Bin metrekarelik alana inşa edilecek”

binguven-bal2

Projenin detaylarını paylaşan Başkan Arıkan, toplam 33 Bin metrekarelik alan üzerinde uygulanacak proje ile şehrin sosyal hayatının ve ekonomisinin canlanacağı yeni sosyal yaşam alanları inşa edileceğini vurguladı.

Başkan Arıkan, “Projemizde başlıca; Fuar ve sergi alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, eğlence alanları, kafeteryalar kütüphane, botanik bahçesi uygulamalı bitki yetiştiriciliği eğitim alanı, spor tesisleri ile otopark alanları yer alacak. İhale sürecine müteakip tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra yapım işine start verilecek İnşallah” ifadelerine yer verdi.

“Acil kamulaştırma işlemleri başlayacak”

Projenin uygulanacağı alanda kamu yararı gözetilerek acil kamulaştırma kararı alındığını kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “33 Bin metrekarelik toplam alana sahip proje alanında 71 parsele ait 130 bin metrekarelik bölge komisyonumuzca yapılacak çalışma sonrası kamulaştırılacak. Kamulaştırma bedeli yaklaşık 20 – 25 Milyon TL olacak ve bunun 10 Milyon TL’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hibe desteği olarak sunulacak. Kalan miktar ise belediyemiz tarafından karşılanacaktır. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyesinde kurulacak komisyon en kısa zamanda çalışmalarına start verecektir. İnşallah sorunsuz bir şekilde bu süreci de atlatmış olacağız.”

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Arıkan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız ve Bingöl Milletvekilimiz Sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek, Valimiz Sayın Kadir Ekinci, TOKİ İdare Başkanı Ömer Bulut ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Projemizin ilimize, insanımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim başlattığımız bu projemizin de başarılı bir şekilde sonuçlandırmayı nasip etsin” dedi.

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.