DOLAR
34,2344
EURO
37,8100
ALTIN
2.925,49
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Aydın’ın editörlüğünü yaptığı “İktisat Politikası” kitabı çıktı

Aydın’ın editörlüğünü yaptığı “İktisat Politikası” kitabı çıktı
16.10.2021 23:25
501
A+
A-

Bingöllü akademisyen Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın’ın editörlüğünü yaptığı İktisat Politikası Kuram ve Uygulama kitabı, kitapçıların raflarında yer almaya başladı.

Kitabın arka kapağına fikirleri ile katkıda bulunan alanın önde gelen isimleri ve Dünya Bankası’nda kıdemli ekonomist olarak görev yapan Sibel Kulaksız, bu kitabın kesinlikle okunması gerektiğini vurguluyorlar.

Kitap ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Aydın, “İktisat Politikası muhtevası itibariyle önemini her geçen gün arttırmaktadır. Bu bağlamda hazırlamış olduğumuz kitap çalışmasının içeriğini, ekonomi politikası ve türevi konular oluşturmaktadır. İktisat Politikası Kuram & Uygulama 18 bölümden oluşmaktadır. Bu eser, Batman’dan Çanakkale’ye, Giresun’dan İzmir’e ülkenin dört köşesinden 17 farklı üniversiteden, 22 akademisyenin katkısı ile hazırlanmıştır. İktisat, Maliye, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Tarih bölümlerinde bu alan üzerine çalışan birbirinden değerli akademisyenlerin ortak eseri olarak gün yüzüne çıkmış olup, disiplinlerarası bir bakış açısı ile kaleme alınması noktasında çoğu eserden farklılaşmaktadır.

binguven-bal2

Kitabın ana temasını içeren İktisat Politikası konuları oldukça dinamik bir yapı arz etmektedir. Konuyu ele alırken, hem temel kavramsal ve teorik çatıyı hem de uygulamada ve değişen küresel şartlar içinde oluşan politikaları okuyucuya aktarmayı hedefledik. Bu nedenle kitabı inceleyenler, temel kavramlar ve teorilerin yanı sıra gelişmiş ve gelişmekte olan ülke örnekleri ile karşılaşacaklardır. Ayrıca uygulama noktasında geçmişten günümüze Türkiye ekonomisinin iktisat politikalarını detaylı ve karşılaştırmalı bir şekilde okuma şansına sahip olacaklardır”.

Halil İbrahim Aydın Kimdir?

Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın, aslen Bingöllü olan akademisyen-yazar ilk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. 2009 yılında İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Mezun olur olmaz özel bir bankada işe başlayıp, öte taraftan İktisat Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı. Bir yıl kadar çalıştıktan sonra bankadan ayrılıp, özel sektörde danışmanlık yaptı. Sonraki yıllarda proje uzmanlığı-yazarlığı ve yöneticilik gibi görevlerde bulundu. 2012 yılında yüksek lisansını tamamlayınca özel sektörden ayrılıp, öğretim görevlisi olarak üniversitede ders vermeye başladı. Aynı yıl İktisat Anabilim Dalı’nda doktoraya başlayıp, 2015 yılında doktorasını tamamladı. Öğretim üyesi olarak Batman Üniversitesinde akademik hayatına devam eden Aydın, farklı zaman dilimlerinde Üniversite bünyesinde, Anabilim Dalı Başkanı, Bölüm Başkan Vekili, Dekan Yardımcısı, Enstitü Müdür Yardımcısı, Kalite Koordinatörü, Kurul ve Komisyon Üyelikleri, Senato Üyeliği gibi idari görevler üstlendi. 2014 yılında Erasmus kapsamında Bükreş Spiru Haret Üniversitesinde bulundu. Halen Romanya’da faaliyetini sürdüren bir enstitüde bilim kurulu üyesi olarak görev yapan Aydın, birçok ülkede gerçekleştirilen bilimsel toplantı ile konferanslarda sunumlar yaptı ve bilim kurullarında yer aldı. Alanında onlarca makale, bildiri, kitap, kitap bölümü ve projeler yazdı-yürüttü.

Alanı ile ilgili “Sosyal Sermaye ve Kalkınma” isimli kitabı yazan Aydın, uluslararası düzeyde “Economic Development: Global & Regional Studies” ve “Economic Development in the Context of Social and Political Interactions” isimli kitapların hem bölüm yazarlığı hem de editörlüğünü yaptı. Ayrıca yurt içinde “Kalkınma Üzerine Ekonomi-Politik Yazılar”, “Bölgesel Kalkınma Üzerine Yazılar”, “Para, Banka ve Finans”, “İktisadi Krizler ve Türkiye Ekonomisi”, “Yeşil Büyüme”, “Geçmişten Günümüze Batman Tarih, Ekonomi, Siyaset, Kültür”, “Doğu Akdeniz: Jeopolitik ve Ekonomi-Politik Dinamikler” isimli kitapların hem bölüm yazarlığını hem de editörlüğünü üstlendi.

Ekonomi dışında aktif olarak edebiyatla da ilgilenen Aydın’ın birçok gazete ve dergide yazıları yayımlandı. Çeşitli edebiyat ve kültür, sanat dergilerinde yayın kurulu üyesi olan Aydın’ın İktisat ve Toplum, Yedi İklim, Hece, Agah Kültür, Telmih gibi dergilerde yazıları, deneme ve şiirleri yayımlandı. Bunların yanı sıra 2010 yılında “Sensizliğe Alıştım Sanma” isimli ilk şiir kitabını çıkardı. Beş yıllık bir aradan sonra 2015 yılında “Mektup”, 2018 yılında ise “Kelimeler Kadar” isimli üçüncü kitabı okuyucusuyla buluştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.