DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

AYDEMİR’DEN BELEDİYEYE; “ALENEN SUÇ İŞLİYORSUNUZ”

AYDEMİR’DEN BELEDİYEYE; “ALENEN SUÇ İŞLİYORSUNUZ”
07.06.2021 12:36
519
A+
A-

Kültür Mahallesi’ndeki TOKİ nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşandığını aktaran HDP’li Aydemir; “Kültür mahallesi ve mahalle sakinleri adına özelikle TOKİ ve Bingöl Belediyesine tekrar bir uyarı ve çağrıyı elzem buluyorum;  yurttaşlarımızın ulaşım hakkını gasp edemezsiniz. Alenen suç işliyorsunuz.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, 21 bin nüfuslu Kültür Mahallesi’nde yapılan TOKİ’ler nedeniyle vatandaşların sıkıntılar yaşadığını iddia etti.

Özellikle Bağdüzü Caddesinde ikamet eden vatandaşların ulaşım nedeniyle sıkıntılar yaşadığını iddia eden Aydemir, belediye ve TOKİ’ye çağrıda bulunarak sorunun çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

binguven-bal2

Aydemir, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bingöl’ün en yüksek nüfuslu mahallelerinden birisi olan ( yaklaşık 21 bin ) Kültür Mahallesi ( Afatlar ), Kentsel Dönüşüm kabusundan kurtulamıyor. Mahalle sakinleri için yıkımının ayrı; proje ve yapım aşamasının apayrı sancılı olduğu dönemlere, şimdilerde de ulaşım hakkı ihlali eklenmiş durumda. Bir önceki dönem yerel yönetimlerin alelacele hak sahiplerini deyim yerindeyse sokağa attığı, yapılan sözleşmelerin yine hak sahiplerini fazlasıyla ve uzun vadede mağdur ettiği dönemlerin ardından, yeni gelen yerel yönetimlerin, söz konusu kentsel dönüşüm ile ilgili yaptıkları ilk açıklamada;  erteleme kararı alındığı deklare edilmiş, adeta hak sahipleri ve mahalle sakinlerine yine bir hayal kırıklığı yaşatılmıştı.

Sözleşmelerin ihlal edildiği dönemlerde, 23.10.2019 tarihinde; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bingöl’e yaptığı ziyaret sonrasında, bakanlık ve belediye yaptıkları ortak açıklamada, projenin TOKİ’ye devredildiğini ifade etmişlerdi.

TOKİ’den proje ile ilgili herhangi bir bilgi alamadıklarını, yapılan ilk sözleşmenin yarattığı mağduriyetlerin giderilmediğini dile getirip, evlerinden edildiklerini ifade eden hak sahipleri, yıllardır yaşadıkları mağduriyetin finalini, kapalı kutu olarak tanımlamaktadırlar.

Neredeyse üç yıldır şehrin vizyonunu derinden sarsan, fiziki görüntüsünü fazlasıyla zedeleyen kentsel dönüşüm, bunlar yetmiyormuş gibi 21 bin nüfuslu mahalleye çileden başka bir şey katmamıştır. Tarafımıza gelen yazılı ve sözlü birçok şikayete son zamanlarda en ciddi problem olarak yansıyan ulaşım hakkının gasp edilmesi, mahalle sakinlerini isyan etme noktasına getirmiştir. Özellikle Bağdüzü Caddesinde ikamet eden yurttaşlarımız ve esnaflarımız başta olmak üzere; mahallenin her noktasına etki eden durumun çözümü için bırakın adım atılmasını, kolluk kuvvetleri ile yurttaşları karşı karşıya getiren müdahalelerle sorumluluktan kaçma politikası uygulanmaktadır.  Bingöl Belediyesi başta olmak üzere; ilgili tüm kurumlarla ( Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ) yaptığımız görüşmelerde sorumluluğu üstlenmekten imtina eden bir tavırla karşı karşıya kaldık.

Değerli Bingöl halkı, kıymetli Afatlar sakinleri; bir inşaatın yapımı için kurulacak şantiyenin, önce masaya yatırılıp maksimum can güvenliği ile beraber mahalle sakinlerinin huzur ve refahı düşünülerek adım atılması gerekirken, ıstırap çektirmeyi prensip edinmiş, çözümsüzlüğü benimsemiş bir iktidar yapısı ile karşı karşıyayız. Sorun ve sıkıntıları da korku politikası uygulayarak bertaraf etmeyi, yurttaşların çektikleri sıkıntıları görmezden gelip mağduriyetleri bir lütuf gibi göstermeyi görev edinen bir anlayış var.

Kültür mahallesi ve mahalle sakinleri adına özelikle TOKİ ve Bingöl Belediyesine  tekrar bir uyarı ve çağrıyı elzem buluyorum;  yurttaşlarımızın ulaşım hakkını gasp edemezsiniz. Alenen suç işliyorsunuz. Gerekli tüm önlemleri alın ve bu mağduriyeti ortadan kaldırın. Halkımız ile irtibat halinde olup, söz konusu ihlal ortadan kalkana kadar bu konunun yakinen takipçisi olacağız. Tüm halkımıza sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.” 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.