DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Adaklı, Genç, Kiğı ve Sancak’ta tekstil atölyeleri yapılacak!

Adaklı, Genç, Kiğı ve Sancak’ta tekstil atölyeleri yapılacak!
26.09.2021 23:10
637
A+
A-

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından Kalkınma Ajansı destekli istihdama yönelik Adaklı, Kiğı ve Genç ilçeleri ile Sancak beldesine tekstil atölyeleri açılacak. İlçe Belediye Başkanları, Tekstil atölyelerden istihdam ve iş olanakları için oldukça umutlu olduklarını belirttiler.

İHALELER, İKİ HAFTA İÇİNDE YAPILACAK

Bingöl genelinde var olan işsizliği çözüme kavuşturmak amacıyla planlanan Tekstil atölyelerinin ihalesi, iki hafta içinde içinde yapılacak.

binguven-bal2

Ticaret ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Bingöl ziyaretinde ilçe belediye başkanlarının istihdamı artırmak için talep ettikleri tekstil atölyelerine söz vermişti. Bakan Varank, genç nüfusun özellikle kadınların istihdam edilmesi için Kalkınma Ajansına talimat vererek talepleri onaylayacağını belirtmişti.

DİRİK: “TEKSTİL ATÖLYESİ ALTI AYDA BİTECEK”

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, tekstil atölyesi hakkında görüşlerini şöyle açıkladı: “Göreve geldiğimizde bayan kardeşlerimizin bizden iş talepleri vardı. Tabi belediye olarak bizlerin iş sunması gibi bir durumu yok. Bizler de ne yapabiliriz diye sürekli araştırmalar içerisinde olduk. Akabinde Fırat Kalkınma Ajansına özellikle bayanlarımıza istihdam sağlayacak olan tekstil atölyesi projesini sunduk ve bu projemizin sürekli takipçisi olduk. Ticaret ve Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’ın Bingöl ziyaretinde tekstil konusunu gündeme getirdik. Bölgemizde tekstil atölyelerinin ciddi istihdam sağlayacaklarını belirttik. Sağ olsun Sayın Bakanımız, Fırat Kalkınma Ajansı’na verdiği talimatlar doğrultusunda projemiz kabul gördü. Geldiğimiz aşamada 1 adet 3 bin metrekarelik inşaat alanlı tekstil atölyesi ve çevre düzenlemesi işimiz bugün itibari ile ilana çıktı. Bir aksilik olmaması halinde atölyemizin 6 ay içerisinde yapılıp tamamlanmasını öngörüyoruz. Genç ilçemize istihdam alanında ciddi katkı sunacak olan tekstil atölyemizin Genç halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

ÖZÜAĞ: “BÖLGEYE CANLILIK GETİRECEK’

Tekstil atölyelerinin ihale aşamasına gelmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, “2021 yılı, bizim için müjdelerle dolu bir yıl oldu” dedi.

Özüağ, gelişmeleri şu sözlerle özetledi: “Yıllardır çözüm bekleyen Bilice yolumuzun yapımına başlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu sağ olsun Bingöl’e geldiğinde talep ettiğimiz spor sahası sözü verdi, geçen hafta ihalesi yapıldı. Ticaret ve Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’ın Bingöl ziyaretinde tekstil atölyesi taleplerimizi yerine getirdi. Bu hafta ihalesi yapılacak. Bu yatırmalar, ilçelerimiz için dönüm noktasıdır. En büyük sorunumuz işsizlikti, bu konuda desteklerini esirgemeyen Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valimize, tayini çıkan Kaymakamımıza, il ve ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.”

IŞIK: “İŞSİZLERE AŞ SAĞLAMAK EN BÜYÜK HAYALİMDİ”

Tekstil atölyeleri ile ilgili görüşlerini açıklayan Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık ise, “Yıllardır bölgemizin en büyük sıkıntısı işsizliktir. Bu derdimiz vardı, bu derdimize derman olan devlet büyüklerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. İşsizlere aş sağlamak en büyük hayalimdi” diye konuştu. 

KOÇİN: “İNSANLARIMIZ, TEKSTİL SANATINI İCRA EDECEK”

Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin de “Beldemizde yapılacak olan tekstil atölyesi ile insanlarımız, dünyanın her yerinde uygulanan tekstil sanatını icra etmiş olacaktır. Bu mesleği öğrenen işsiz kadın erkek kardeşlerimiz, gurbete çıkacağı zaman elinde bir mesleği olduğu için hiçbir yerde işsiz kalmayacaklardır. Atölyelerin bölge ekonomisine önemli katkısı olacaktır. Özellikle genç kadınların kendi evinde, şehir trafiği yaşamadan ekmek kazanmaları, benim hayalimdi. Bölgemizin sanayileşmesi açısından da önemli bir adımdır. Tekstil atölyeleri, istihdamın yanı sıra yeni iş alanları da oluşacaktır. İŞKUR talepleri, bizleri zor durumda bırakıyordu. İnsanımız, İŞKUR’da çalışmak için bizi zorluyordu. Geçici olan iş değil, devamlı olacak bir sanat dalı olan tekstil atölyemizin 2 bin metre kare inşaat sahası içinde 250 metrekarelik ofis olarak yapılacak atölyede yaklaşık 200 kişi çalışacak” dedi.

Koçin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu fırsatı bize sağlayan Ticaret ve Sanayi Bakanımıza, Bütçe Komisyonu başkanı Milletvekilimiz Sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Feyzi Berdibek, Valimiz Kadir Ekinci’ye Sancak halkım adına şükranlarımızı sunarım.”

rodi
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.