DOLAR
34,5252
EURO
36,4191
ALTIN
2.963,85
BIST
9.136,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

5 Bin Nüfuslu Şirnan’da Sağlık Evi Yok!

5 Bin Nüfuslu Sudüğünü- Şirnan köyünde Sağlık Evi Yok!

5 Bin Nüfuslu Şirnan’da Sağlık Evi Yok!
20.03.2021 14:21
742
A+
A-

5 Bin Nüfuslu Sudüğünü- Şirnan köyünde Sağlık Evi Yok!


Bingöl merkeze bağlı 290 haneli Sudüğünü köyünde okul, sağlık evi, alt yapı, ve yol sorunu yaşayan halk, yetkililerden bir an önce bu sorunun giderilmesini istiyor.

Bingöl merkeze bağlı Sudüğünü (Şirnan) köyünde yaşayanlar,  il genelinde en büyük köylerden birinde olduklarını, sağlık evi ve okul için yer tahsis edilmesine rağmen bunların yapımı ile ilgili herhangi bir adım atılmamasına tepki gösteriyor.

Konu ilgili gazetemize konuşan köy Muhtarı Ahmet Barlak, özellikle eğitim ve sağlık konularında sorunlarının olduğunu ifade ederek, Bingöl’ün en büyük köylerinden birinde yaşamalarına rağmen, eğitim, sağlık, kanalizasyon, çevre düzenlemesi ve kısmi olarak da ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

binguven-bal2

YETERLİ EĞİTİM VERİLMEDİĞİ İÇİN BİNGÖL’E GÖÇ EDİYORUZ

Kendi köylerinde 6 okuldan sadece 2’sinin açık olduğunu ifade eden Barlak, “İyi bir eğitim olmadığı için köyden şehre yoğun bir göç söz konusu.  Okulun kapandığı yerlerdeki öğrenciler taşımalı olarak köy merkezinde bulunan iki okula getiriliyor. 324 öğrencimiz var ve bu iki okul dar geliyor. Bu nedenden dolayı köylüler çocuklarının eğitimi için şehre göç ediyor. Ben buna çok yanıyorum.  Tüm köylüler bundan dolayı sıkıntı yaşıyor.” dedi.

DİLEKÇELERE CEVAP VERİLMİYOR

“Halk Sağlık Müdürlüğüne, Sağlık Bakanlığına, Cumhurbaşkanına dilekçe vermeme rağmen gelişme olmadı”

Köy nüfuslarının 5 bin civarında olduğunu aktaran Barlak, “Burada bir sağlık evimiz bile yok. Bana göre bu ayıp bir durum. Son 3 yılda Halk Sağlık Müdürlüğüne, Sağlık Bakanlığına, Sayın Cumhurbaşkanına dilekçe vermeme rağmen şu ana kadar bu konuda bir gelişme olmadı. Bingöl merkez buradan 37 kilometre uzaklıktadır. Hastalarımız çok oluyor, bu konuda özellikle bir çözüm istiyoruz. Köyün 719 nolu parselinde yapılacak sağlık evi için 3 dönümlük bir yer tahsis etmişiz.  Ama sağlık ocağı ve evinin yapılması konusunda bir gelişme yok.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM DEPREM GÖREN OKULDA SÜRÜYOR

Yaşanan eğitim sorununa da değinen Barlak, köylerinin 5 mezra iki mahalleden oluştuğunu dile getirerek, “Tüm mahalle ve mezralarımızda eskiden okul vardı. Eğitim ve başka yaşanılan sıkıntılar nedeniyle öğrenci sayısı azalınca mezra okulları kapandı. Şu an köy merkezinde iki okul çalışıyor. Taşımalı olarak çevreden öğrenciler buraya gelip okuyor. Bu iki okul yetersiz geliyor. Okullarımız deprem görmüş, yapılan onarımla ayakta duruyor. İkinci bir depreme dayanıklı değil. 324 öğrencimiz var. Birinci ve 4’üncü sınıf arası okuyan öğrenciler bir okula, 4’ten 8’inci sınıfa kadar olan öğrenciler diğer okulda kalıyor. Okulun yapılması için 10 dönümlük bir yer hazır, tahsis edilmiş duruyor. Yeni okul binasını yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Sağlık evi ve okul sorunun yanında başka sıkıntılarının da olduğunu anlatan Barlak, “290 hanelik köyün çevre düzenlemesi halen yok. Kanalizasyon şebekesi sadece iki mahallede var. Çoğu halen yapılmadı” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.