DOLAR
32,5224
EURO
34,8341
ALTIN
2.474,48
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BİNGÖL’DE 90 KADINA, E-TİCARET EĞİTİMİ VERİLECEK!…

BİNGÖL’DE 90 KADINA, E-TİCARET EĞİTİMİ VERİLECEK!…
01.02.2022 22:56 | Son Güncellenme: 01.02.2022 22:57
527
A+
A-

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Güçlü Kadın, Güçlü Bingöl’ projesinin açılış programı düzenlendi. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Feyza Başak Koç, proje kapsamında 90 işkadını adayına “E-ticaret, Dijital Beceri, Yöneticilik ve Start Up” eğitimleri verileceğini söyledi.

Programda konuşan Vali Kadir Ekinci, projenin Bingöl için hayırlı olmasını diledi.

Fırat Kalkınma Ajansı üzerinden bölgede ve Bingöl’de güzel projelerin uygulandığını belirten Vali Ekinci, “Bu yoğun süreçlere verdikleri katkıdan dolayı Genel Sekreterimizin şahsında tüm ajans çalışanlarımıza ve ajansın imkanlarından istifade eden proje uygulayıcılarımıza teşekkür ederim” dedi.

binguven-bal2

FKA tarafından desteklenen önemli projelerden birinin  ‘Güçlü Kadın, Güçlü Bingöl’ projesi olduğunu ifade eden Vali Ekinci, şunları söyledi: “Bingöl İş Kadınları Derneğince hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansınca desteklenen ‘Girişimcilik Eğitimi’ içerikli bu projenin ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Eğitimden istihdama, üretimden kültür sanat etkinliklerine kadınlarımızın etkin olduğu hemen her sahada hamdolsun son derece verimli süreçler yaşıyor, olumlu sonuçlar alıyoruz.

İlimizdeki potansiyel kadın girişimciler için bir fırsat olduğunu düşündüğüm bu projemizden de benzer sonuçlar alacağız inşallah.

Bu kapsamda 75 iş kadını adayımıza verilecek eğitimlerin iş dünyamıza kadınlarımız üzerinden yeni bir soluk, yeni bir heyecan getireceğine yürekten inanıyorum.

Proje kapsamındaki eğitimlerle kadınlarımız ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılacak, ilimizdeki kadın girişimciliği ve kadın istihdamı istatistikleri daha fazla mesafe alacaktır inşallah.

Bizler de Bingöl Valiliği olarak, kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer almalarını sağlayacak her türlü faaliyete daima desteklemeye devam edeceğiz.

Çünkü bizler kadınlarımızı, şiddet ve cinayet nesneleri olarak değil, hayat ağacı ve baş tacı olarak, üreten, yöneten, karar veren ve sorumluluk alan aktif özneler olarak görmek istiyoruz.

Kadın girişimcilerimizin iş dünyamızın farklı sektörlerinde daha görünür ve etkin olmaları ve Bingöllü kadınlarımızın girişimciliğinin tüm Türkiye’ye örnek olması temennisi ile ‘Güçlü Kadın, Güçlü Bingöl’ projesinin kadınlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Program Valimiz Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, FKA Genel Sekreteri Abdulvahab Yoğunlu, BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas, Bingöl İş Kadınları Derneği (BİKAD) Başkanı Feyza Başak Koç ve kursiyerler katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.