DOLAR
32,4253
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

45 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

45 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ
15.06.2022 19:47
305
A+
A-



Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni düzenledi. Törende 3 çocuk babası Murat Yıldırım (45), Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan birincilikle mezun olarak diplomasını aldı.
1997 yılında Endüstri ve Meslek Lisesi Torna ve Tesviye Bölümü’nden mezun olan Murat Yıldırım, 5 yıl Hollanda’da yaşadıktan sonra tekrar ülkesine döndü. Çeşitli işlerde çalışan ve evlilik hayatına adım atan Yıldırım, 2015 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak göreve başladı. Üniversite hayalini gerçekleştirmek için 2020 yılında üniversite sınavına giren Yıldırım, Bingöl Üniversitesinde Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünü kazandı. Vali Güner Orbay Orta Okulu’nda Teknisyen olarak çalışan Yıldırım, iş ve aile hayatının yanında 150 öğrenci arasından birincilikle mezun oldu.
Murat Yıldırım’ın, Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi Salonunda gerçekleşen 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet törenine Ablası Ayşe Dursun, kız kardeşi Neslihan Kaya, oğulları Halit Meşal Yıldırım ve Emir Hattap Yıldırım, İlkokul Öğretmeni Melik Turan ile Vali Güner Orbay Orta Okulu Müdürü M.Selim Anacur katıldı.
Yıldırım ve sınıf arkadaşlarının cübbe giydiği törende okul birinciliği belgesi verilerek, hediye takdim edildi. Yıldırım sınıf arkadaşları ile birlikte keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladı.
Törende ilk olarak öğrenciler adına okul birincisi Makine Teknolojileri Bölümü Programı’ndan Murat Yıldırım bir konuşma yaptı.
BAŞARIMIN ARKASINDA ABİM VAR
Babasını küçük yaşta kaybettiğini belirten Yıldırım, abisi Emin Yıldırım’ın desteği ile iş ve okul hayatında başarılı olduğunu dile getirerek, “Rektör yardımcım, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürüm, saygı değer hocalarım ve siz sevgili öğrenci arkadaşlarım. 2021 -2022 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz. Size hayatımdan kısa bir kesitle başlamak istiyorum. Ben küçük yaşta; babasını kaybetmiş annemizle beraber 8 kişilik bir ailenin ortanca çocuğuyum. Özellikle annemizin babamızın vefatıyla birlikte bize hem maddi hem de manevi anlamda büyük destekleri oldu. Bizi dualarından hiç eksik etmedi. Bıkmadan usanmadan topluma yararlı birer fert olmamız ve yine ahlaki değerlerle yetişmemiz için her zaman en güzel ortamlar oluşturarak bizim yetişmemizi sağladı. Çok değerli abim; onu da burada anmadan geçemeyeceğim. Babamızın vefatıyla beraber bize hem abilik, hem de babalık yaptı. Daha genç yaştayken ailenin bütün sorumluluğu ona kalmıştı. Annem ile beraber bizim yetişmemizde onun payı çok büyük; abim (Emin Yıldırım) okumamız ve güzel yerlere gelmemiz için çok emek harcadı. İş hayatımda, evlilik hayatımda ve eğitim hayatımda beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve sürekli bana destek oldu. Özellikle üniversite hayatımda bazen derslerden bunaldığım zamanlarda beni arayıp motive eder ve tekrar büyük bir moralle derslerimin başına dönmemi sağlardı. Onun için huzurlarınızda ona teşekkürü bir borç biliyor. Allah kendisinden razı olsun ve onu başımızdan eksik etmesin diyorum” dedi.
HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUM
Üniversite hayalini hiç unutmadığını kaydeden Yıldırım, “Makine bölümü hikâyeme gelecek olursak; Yaş 42’ye gelmişti artık evli ve 3 çocuk babası olmuştum. Çocukluk hayallerimi hiç unutmamıştım. Eski ismiyle Torna Tesviye bölümü yeni adıyla Makine Teknolojileri bölümünü okurken hayalimde hep Makine Mühendisliği veya uçak mühendisliği bölümlerinden birini okumak vardı. Tabi zaman ve şartlar o hayallerimi gerçekleştirmemi biraz erteletmişti. Bu geciktirmenin sebebi kısa bir Avrupa hayatım, derken iş hayatım ve evlilik hayatım olmuştu. Ama o hayallerimi hiç unutmamıştım. Bingöl Üniversitesinde makine bölümünün açıldığını duyduğumda çok sevinmiştim ve tekrar o hayalimi kısmen de olsa gerçekleştire bilmenin sevincini yaşıyordum. Derken sınava girdim ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine bölümüne girmeye hak kazandım. Ve şu anda bu bölümden mezun olmuş biri olarak karşınızdayım” diye konuştu.
BAŞARI İÇİN ASLA PES ETMEYİN
‘Okumanın ve eğitimin yaşı yoktur’ diyen Yıldırım, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Liseden sonra 25 yıl çeşitli sebeplerle ara verdiğim eğitim hayatım 42 yaşına bastığımda başlamış olduğum Üniversite hayatımı 45’ ine bastığım bu günlerde bitirmiş bulunmaktayım. Siz değerli arkadaşlarıma tavsiyem; hangi yaşta olursanız olun başarıyı elde etmek istiyorsanız doğru bir planlama ve güzel bir program ile azim ve kararlılıkla çalışıp çabalarsanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Belki uykusuz kalacaksınız belki yorulacaksınız belki de bazen sıkılacaksınız ama asla pes etmeyin. Yeter ki siz gayret gösterin göreceksiniz ki önünüzdeki tüm engeller bir bir ortadan kalkacaktır. Bu arada okulumuzun yönetiminden birkaç isteğim olacak; sayın müdürüm özellikle eğitim ve öğretimin daha verimli geçmesi için teorinin yanında mutlaka pratiğin olması şart. Siz değerli okul yönetimimizden okul arkadaşlarım adına okulumuzdaki gerek makine bölümü gerekse diğer tüm bölümlerimizdeki atölyelerin gerekli alet ve teçhizatlarla donanımını daha fazla iyileştirip teoride alınan bilgilerin pratik ile birleştirerek eğitim ve öğretim kalitesini daha iyi ve daha yüksek seviyelere gelmesini sağlayabiliriz. Konuşmama son vermeden önce benim üzerimde ve sınıf arkadaşlarımın üzerinde emeği çokça olan başta makine bölüm başkanım ve değerli hocam İhsan Kırık’a, Danışmanım Gökçe Yıldırım’a, Ebubekir Bozkurt hocama, Ünal Değirmenci hocama, Bayram YURT hocama ve değerli sınıf arkadaşlarıma saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Konuşmama Sevgililer sevgilisi Peygamberimizin şu Hadisi ile son vermek istiyorum; “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.