DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bu Köprü Kazalara Davetiye Çıkarıyor: Facia Olmadan Yapılmalı

Bu Köprü Kazalara Davetiye Çıkarıyor: Facia Olmadan Yapılmalı

Bu Köprü Kazalara Davetiye Çıkarıyor: Facia Olmadan Yapılmalı
20.03.2021 11:59
698
A+
A-

Köprü Kazalara Davetiye Çıkarıyor: Facia Olmadan Yapılmalı!

Adaklı ilçesine bağlı Topağaçlar, Kamışgölü, Gökçeli, Çeribaşı ve Çanakçı köylerini birbirine bağlayan ve yoğun olarak kullanılan köprü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. “Bir faciaya sebep olmadan yıkılıp yenisi yapılmalıdır” diyen Topağaçlar Köyü muhtarı ve köy halkı, yetkilileri köprüyü yerinde incelemeye davet etti.

KÖPRÜDEN AĞIR TONAJLI ARAÇLAR DA GEÇİYOR

binguven-bal2

Daha önce Adaklı-Bingöl yolunu birbirine bağlayan köprü, yıkılma tehlikesi ve heyelandan dolayı alternatif yeni bir köprü yapıldı ancak dört köyün yoğun olarak kullandığı bu köprü bir türlü programa alınmadı. Köprünün durumuyla ilgili bilgi veren Topağaçlar Köyü Muhtarı Mehmet Demirbaş, “Her gün, yaz kış demeden bu köprüden çocuklarımız servis araçlarıyla ile Adaklı’ya okula gidip geliyor. Bu dört köyün dışında kum ocağı beton santralinin araçları bu yolu kullanarak Adaklı Karbaşan yolunun malzemesini taşıyorlar. Her gün onlarca ağır yüklü araçların yol güzergahı olan bu köprünün durumunu, ilçe Kaymakamına, ilçe encümenlerine defalarca söyledim ama sesimi duyuramadım. Dere yerine bize köprü yapılsaydı daha memnun olurduk” diye konuştu. Kullandıkları köprünün yıkılmaya yüz tuttuğunu ifade eden Topağaçlar Köyü Eski Muhtarı Mehmet Benzer de köprüden her gün büyük-küçük birçok aracın geçtiğini söyledi. Benzer, “Köprünün demirleri, yan bariyerleri dökülmüş, koca araçlar üzerinden geçerken, köy minibüsleri ile üzerinden geçerken selavatla geçiyoruz. Yetkililere ricamız, bir an önce bir çare bulunmasıdır” dedi.

“DERE YERİNE KÖPRÜ YAPILMASINI İSTERDİK”

Kullanılan köprüden ağır tonajlı araçların da geçtiğini buna razı olmadıklarını belirten Benzer, “Köprü gibi yollarımız da iyi değil, yıkılmış yollardan geçiyoruz. İki yılda bir yamalar yapılıyor, çukurlar düzelmeden tekrar bozuluyor. Sayın yetkililerimizi köyümüze davet ediyoruz, gelsinler, en güzel şekilde ağırlarız, köprüyü, yolu ve dereyi görsünler, eğer onlar yeterli görüyorlarsa bir dediğimiz olmayacak” ifadelerini kullandı. Altmış yaşında olduğunu söyleyen Mehmet Benzer, “Bugüne kadar köyümüzün deresi hiç taşmadı. Ama kim ne amaçla bu işi öncelikli hale getirdi bilmiyoruz. Dere ıslahı yerine köprümüzü yapsalardı bizim için daha iyi olurdu” şeklinde konuştu.  

“DERE ISLAHI İÇİN HARCANAN PARAYLA KÖPRÜ YAPILABİLİRDİ”

“Aynı derenin üzerinde bulunan köprü yapılacağına hiçbir köyün tarlasını, evini arazisini engellemeyen dere ıslahı yapıldı. Yapılan dere ıslahı, bir yıl geçmeden sel ile dağıldı” diyen Karaçubuk Köyü Dernek Başkanı Esat Akengin, köprü yapımıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

YOL, KÖPRÜ VE DERELER TAŞMADAN, SORUMLU KİŞİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM….

Akengin, şöyle konuştu: “‘Devletin malı deniz, yemeyen keriz’ zihniyetiyle iş alan, iş organize eden müteahhitler, kamuya yerleşmiş menfaat şebekeleri, milletvekillerin dört yılda bir seçimden seçime geldiği, yolu, köprüyü görmemeleri normaldir. Adaklı ilçesini Bingöl’e bağlayan Karaçubuk köyü fındık bölgesi yolunun depremle, heyelanlarla, derin çukurlar oluşmuş, her gün bu yoldan ilçe Kaymakamı, belediye başkanı, encümenler ve her dakika aracın geçtiği bu yolun uçurumları alarm veriyor, bir dakikalarını ayırıp tehlikeye bakan yok. İlla facia mı olsun? Bir kaza olduktan sonra mı bakacaksınız?” dere ıslahının da iyi yapılmadığını savunan Akengin, “Dere ıslahı işini alan müteahhit, deredeki taşları sağa sola istifleyerek ıslah ettiğini, bu bölgede hiç kimsenin bu işten anlamadığını, yetkili kurumları, kontrol mekanizmasının içindeki işbirlikçilerle geçiştireceğini sananlar, bu halk, bilmiyor olabilir, görmüyor da olabilir ama her şeyi, herkesi gören yaratan Allah var. Yetkili kurumlardan işi alan firmanın teminatları duruyorsa, daha ilk sel baskınıyla ile dağılan yerlerin yapılması sağlanmalıdır, harcanan para yetmiş milyon insanımızındır, ” diye konuştu. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.