DOLAR
34,4795
EURO
36,4287
ALTIN
2.955,56
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

4 FAKÜLTE İÇİN TALEPTE BULUNULDU”

4 FAKÜLTE İÇİN TALEPTE BULUNULDU”
16.06.2022 13:08 | Son Güncellenme: 16.06.2022 13:10
305
A+
A-

Bingöl Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, hukuk fakültesi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulu için YÖK’ten talepte bulunduklarını belirten Rektör Çapak, taleplerinin olumlu karşılanmasını beklediklerini söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin çalışmalarını değerlendirdi.

2007 yılında kurulan, 2008-2009 öğretim yılında Ziraat Fakültesi ile eğitim çalışmalarına başlayan Bingöl Üniversitesinin, bugün 9 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 21 adet araştırma ve uygulama merkezi, 2 merkezi laboratuvar ile öğrenim hayatına devam ettiğini belirten Rektör Çapak, “Bingöl Üniversitesi, 15 yıl gibi kısa süre içerisinde; 82 ön lisans, 52 lisans, 49 yüksek lisans ve 16 doktora programı olmak üzere toplamda 199 programda öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

binguven-bal2

HAYVAN HASTANESİ AÇILDI

Hayvan hastanesi binasının hizmete girdiğini belirten Çapak, şunları söyledi: “Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Uygulama alanı ve bölgenin ihtiyacı olan 5200 m2 alanı kaplayan bir yapı. A, B, C ve D bloklardan oluşuyor. İçerisinde öğrenci amfi ve derslikleri, ayrı girişlere sahip büyükbaş ve küçükbaş muayene salonları, modern bir otopsi salonu ve karantina odaları, ameliyathane, laboratuvar, görüntüleme merkezi ve idari kısımlarıyla toplamda 142 birim mevcut. Bölgesinin Modern Hayvan Hastanesi olarak hizmet sunuyor.”

4 FAKÜLTE İÇİN TALEPTE BULUNULDU

Bingöl Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, hukuk fakültesi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulu için YÖK’ten talepte bulunduklarını belirten Rektör Çapak, taleplerinin olumlu karşılanmasını beklediklerini söyledi.

Özellikle tıp fakültesi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulu için uygun altyapıların olduğunu belirten Rektör Çapak, “fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulu için potansiyeli yüksek bir iliz. İlimizde bulunan termal kaynaklar ve üniversitemiz bünyesindeki termal tesisler, uygun altyapıyı sunuyor.  Yine Bingöl’de mevcut devlet hastanesinin yanında 500 yataklı ek hastane binası yapılması planlanıyor. Bingöl’de tıp fakültesi açılması durumunda, bu hastanenin araştırma hastanesine dönüştürülmesi söz konusu olabilir. Bu hastanenin yapılmasıyla tıp fakültesi için de altyapımız oluşmuş olacak. Taleplerimizi YÖK’e sunduk. Olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

PİLOT ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARI

Bingöl Üniversitesinin, 18 Ekim 2016’da Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında ‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma’ alanında Pilot Üniversite ilan edildiğini hatırlatan Çapak, çalışmalar kapsamında Bingöl Balına coğrafi işaret alınması için Türk Patent Kurumuna başvuruda bulunduklarını, yakın zamanda başvurunun olumlu sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti.

Proje kapsamında Bingöl Balının markalaşması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Çapak, “Bingöl genelinde 108 noktaya kurulan arı kovanlarında elde edilen balın laboratuvarda analizleri yapıldı ve bu çalışmayla kaliteli bal üretimi alanları belirlendi.

Yürütülen projeler neticesinde arı ve arı ürünleri ile ilgili 60’a yakın ürün elde edildiğini belirten Çapak, bu ürünlerin ticarileşmesi için iş insanlarının yatırım yapmasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

“KPSS İLE PERSONEL ALIMI DIŞINDA DAHA ŞEFFAF BİR ALIM YÖNTEMİ VAR MI?”

Son günlerde bazı parti temsilcilerinin ve bazı medya organlarının üniversiteye personel alımı ile ilgili olarak mesnetsiz ve gerçeğe aykırı haber ve söylemlere maruz kaldıklarını söyleyen Rektör Çapak, “personel alımımız oldukça şeffaf. Alım şartları belli. Bu şartlar, ilgili kanuni yerlerde yayınlandı. Şartları taşıyan herkes müracaat edebildi. En şeffaf personel alım şekli olan KPSS ile alımları yaptık. Şartları taşımadığı halde müracaat edenlere de neden değerlendirmeye alınmadıkları açık bir şekilde ilan edildi. İlan halen üniversitemizin web sayfasında duruyor.

Bizim değerlendirmemizden emin olmayanlar hukuk kurumlarına başvurma hakkına sahip. Eğer haberde kişiye ya da kuruma bir itham varsa tarafsızlık gereği olarak mutlaka itham edilen tarafın da görüşü alınmalı. Bu durumda haberde denge sağlanmış olur. Aksi halde iftira atılmış olur” dedi.

Üniversitenin Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nde yapılan basın toplantısına

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr.

İbrahim Yasin Erdoğan, genel sekreter vekili Öğr. Gör. Mesud Öğmen, ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.