DOLAR
32,5403
EURO
34,8137
ALTIN
2.432,29
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YILLAR GEÇTİ, ADAKLI YOLLARI HİÇ DEĞİŞMEDİ!

30.03.2021 18:50
522
A+
A-

“2014 yılında Safariyi Afrika’da değil, Adaklı’da yapalım” başlığı ile yaptığımız haber hala hafızlarda yer alırken, memlekette çok şey değişti ama Adaklı yollarında hiç bir şey değişmedi.

YILLAR GEÇTİ, ADAKLI YOLLARI HİÇ DEĞİŞMEDİ!

“2014 yılında Safariyi Afrika’da değil, Adaklı’da yapalım” başlığı ile yaptığımız haber hala hafızlarda yer alırken, memlekette çok şey değişti ama Adaklı yollarında hiç bir şey değişmedi.
 

Haber analiz: Galip AKENGİN

YOLUMUZU BEĞENDİNİZ Mİ?

binguven-bal2

Adaklı ilçesi 39 muhtarlığı ve 10 bin nüfusu ile hak ettiği hizmeti bir türlü alamadı. Bu gidişle de uzun süre daha alamayacak. İlçenin iktidar temsilcileri şahsi menfaat ve ihaleler peşinde koştukları için, toplumun yol sorununu göremezler.
Hafta sonu Bingöl’e gelen ve akabinde Adaklı ve Kiğı ilçelerini ziyaret eden Bingöl milletvekilleri Sayın Cevdet Yılmaz, Feyzi Berdibek ve İl teşkilatı yöneticilerine soruyorum, bu yolu beğendiniz mi?

Sancak Adaklı arasındaki çukurları görmeseler de his etmişlerdir.

Tabiki yoldan geçerken çukurlara bakacak zamanınız olmamıştır ama 4 çekerli lüks araçlarınızla da olsa, bu çukurları hissettiğinizden eminim. Çünkü öyle böyle çukurlar var ki, nereden kaçsanız, yine de bir tekerleğiniz çukura girmiştir, kaçma şansı yoktur…

17 YILDIR ROMAN OKUYORLAR

17 yıldır iktidarda olan hükümetin içinde etkin konumda bulunan siz siyasetçiler, bu eser sizindir. Bu eserinizle ne kadar övünseniz azdır….

Adaklı İlçe minibüs kooperatifin sürücüleri, isyan ediyor. Karaçubuk, Kozlu, Erler, Karer, Topağaçlar, Kamışgölü, Gökçeli, Çatma ve bölgenin tüm köylerinin minibüsleri bu yollardan geçerken inanın size dua etmiyorlar. Karbaşan yolu daha bir yıl önce yapıldı, Adaklı’dan Sancak arası her yıl yama yapılıyordu, bu sene yama da yapılmadı.

BİR TANE DE İŞİNİZ DOĞRU OLSUN BE…

Bana bir tane yol, yaptığınız bir işiniz de bir yıl geçtikten sonra hala sağlam ilk günkü gibi bir iş gösterebilir misiniz?

Neden yapılan yollar ve işler bir yılda dökülüyor?

Bu konuda fikir sahibi bilirkişilerden görüş bekliyorum.

Her yaz aynı terane devam ediyor.

Yeni bir başlık bulmama gerek yok. Yeni bir haber yapmama gerek yok. Arşivi karıştırdıkça aynı sorunları 15 yıl önce de yazmışız. Aynı hikayeler, sadece yerel figürler değişiyor.

15 yıl önce Kiğı yolunda şu anda yetkili biriyle karşılaştığımda adınız ne? yol, soyadınız ne? Yol, nerelisin yol, yol diye konuşmuştu.

Bu yol fotoğraflarını yayımlamam yeterlidir aslında, sosyal medyada zaman zaman paylaşıyorum, artık yorum da yapasım yok ama şu etkisiz yetkililer, hala aynı hikâyelerle milleti avutunca arşivi hatırlattı bana.

Kozlu Köyü eski muhtarı Kasım Durdu, yahu artık Allah rızası için yaz dedi. Ne yazayım dayı dedim; “hergün bu yolda araçlarımız hasar alıyor, kar kış geçti, ilkbahar geldi, yaz geldi geçti ama yolumuzun çukurları hala doldurulmadı” dedi.

Yine Karaçubuk köyünde 15 yıldır minibüsle köylere hizmet eden Ramazan Baran, “artık canım acıyor, her ay tamire gitmekten bıktım, bizim yolumuzu neden geciktiriyorlar? Diye soruyor.


ÖZEL İDARE ÇALIŞIYOR AMA İMKANLARI YETERSİZ!

Bu yazdıklarımdan en az kusurlu olan kurum, özel idaredir.

Bingöl genelinde 7500 km yol ağına özel idare ekipleri hizmet vermeye çalışıyor.

Bingöl Karayolları ağı ise bu rakamın beşte biri kadardır. Özel İdare bütçesi 7 milyon iken Karayolları bütçesi, milyarlardır.

Peki, Sancak Adaklı yolu niye Karayolları ağına alınmıyor? diyen, soran Adaklı ilçesinden bir yetkili var mıdır?

Sayın Cevdet Yılmaz Bakan iken kendisine sormuştum, Bakanlar kurulu kararı gereken bir konu iken neden bu yolu Karayolları ağına almıyor sunuz? “Özel idaremizin imkanları gayet iyidir, gerek yok” demişti.

Aynı sıkıntı Kiğı Yayladere arasındaki yol, özel idarenin bütçesinin tamamı bu yolun yapımına yetmiyor. Sahipsiz yol’a, özel idarenin bütçesi çaresiz kalıyor, karayolları da benim ağımda değil diyor.

Özel İdare, Nasıl yapsın?

Karlıova ilçesini Adaklı’ya bağlayan Karbaşan yolu, içler acısı durumda. “Kiğı Bilice yolunu defalarca güvenlik yolu kapsamında ikinci sıradadır denildi” ama bir türlü başlatılmadı.

Karer yolu, perişan durumda, ne giden var, ne de soran…

Özel idarenin var olan imkanları, siyasilerin emri ile Bingöl Merkez, Genç ve Solhan’a akıyor. İlde muhalefet yok, ilçe de hiç yok. Var olan da konuşmaya cesareti yok. Konuşana ya FETO’cu yada PKK’lıdır yaftası yapıştırılıyor.



Hasılı kelam, memlekette adaletli hizmet yok….

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.