DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yeşil Sol Parti Bingöl’de miting gerçekleştirdi: İktidarın korkusu olmaya devam ediyoruz

Yeşil Sol Parti Bingöl’de miting gerçekleştirdi: İktidarın korkusu olmaya devam ediyoruz
25.04.2023 23:36 | Son Güncellenme: 26.04.2023 00:48
180
A+
A-

Yeşil Sol Parti Bingöl mitingde konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP’ye açılan kapatma davası ve gözaltı operasyonları üzerinden iktidarı eleştirdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bingöl’de miting gerçekleştirdi. Kent merkezindeki Genç Caddesi üzerindeki miting alanı Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi flamaları ile donatıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alana girenler arama noktalarında tek tek aranarak içeri alındı.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz , Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir , Bingöl Milletvekili Adayları Ömer Faruk Hülakü, Cemile Turhallı ve Faruk Aris’in katıldığı miting halkın selamlanması ile başladı.

Mitinge yöresel kıyafetleri ile gelen Bingöllüler yağışa rağmen alanı doldurdu. Geçtiğimiz günlerde infazını tamamlayarak cezaevinden çıkan İdris Baluken’in mektubunun okunması mitinge katılanlardan büyük alkış aldı.

‘İKTİDARIN KORKUSU OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Mitingde konuşma yapan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz iktidara eleştirilerde bulundu.

binguven-bal2

Alandakileri selamlayarak konuşmasına başlayan Saliha Aydeniz şöyle konuştu:

“Biz 14 Mayıs’ta seçime doğru giderken iktidarın korkusu olmaya devam ediyoruz. Niye korkusu olmaya devam ediyoruz? İşte bugün sabah yine Amed merkezli 21 ilde siyasi operasyonlar yaptılar. Siyasi darbe operasyonun seçime yönelik olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu iktidar sadece kendi kurmaylarıyla seçim çalışması yürütmüyor. Valisiyle , kaymakamıyla, askeriyle , jandarmasıyla güvenliği ile de seçim çalışması yürütüyor. İşte bugün yaptığı bu siyasi darbe operasyonuyla , yargıyı da bu işe kattılar. Evet siz yüzler yüzler gözaltına alıyorsunuz ama biz binler binler geliyoruz”

‘DEMOKRASİ KAZANACAK , KÜRT HALKI KAZANACAK’

İktidarın tek başına karşılarına çıkmaya korktuğunu söyleyen Aydeniz, bu nedenle Kürt illerinde devlet ile yarıştıklarını söyledi .
Aydeniz şöyle devam etti : Bizler bu devletin Kürt halkına karşı nasıl bir düşmanlık yürüttüğünü her gün yaşıyoruz. Her gün görüyoruz ama nafile bizler kazanacağız. Kürt halkı kazanacak. Demokrasi kazanacak faşizm kaybedecek. İşte bunlar seçim çalışmalarını darbe yaparak yürütmeye çalışıyorlar.”

İktidarın Kürt diline düşmanlık yaptığını söyleyen Aydeniz , Meclis’te Kürtçe ve Zazaca’nın ‘X ‘ dil olarak kayıtlara geçtiğini hatırlatarak, “ Zazaca konuşuyoruz diye ‘X’ yapıyorlar. Biz de buradan Çevlik (Bingöl) ‘ten diyoruz. Çevlik halkı 14 Mayıs’ta bu iktidara bir X çekecek” dedi.

Muhalefet partilerine ve demokratik kamuoyuna da seslenen Aydeniz, “ Bu siyasi darbe operasyonlarına karşı sessiz durmak Türkiye’nin demokratikleşmesini istememektir. -Kayyım politikanızla , tecrit politikanızla bizi özgürlükten uzaklaştırmak istediğinizi çok iyi biliyoruz. Ama biz biliyoruz ki eğer Türkiye demokratikleşecekse bunun birinci ayağı İmralı kapısından geçer. İmralı özgürleşecek, Türkiye özgürleşecek.” 

Mitingde konuşma yapan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ise AKP iktidarının 2015 yılından başlayarak zulüm makinasına dönüştüğünü söyledi. Siyasi hukuksal ve fiili baskılara maruz kaldıklarını söyleyen Aydemir “ Bu baskılar bizi yıldırmadı, yıldırmayacak. Bundan sonra da demokrasi mücadelesine aynı kararlılık ve inançla devam edeceğiz. “ dedi. HDP’ye açılan kapatma davası ve 451 siyasetçiye yasak istenmesini hatırlatan Aydemir şöyle devam etti : Kapatma davasının da zamanında bitirilmemesi, bugünkü seçimlere kadar uzatılmasının arkasında görüyoruz ki 451 siyasetçimizin önüne ket vurma , onları siyaseten devre dışı bırakma zihniyetidir.”

Partileri üzerindeki baskılar nedeniyle Erdoğan’ı eleştiren Aydemir “ Bunları Tayip Erdoğan’a yaptıran , ona kayyum atayarak atanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. AKP ve MHP’nin yani Cumhur İttifakı’nı oluşturan bütün partilerin 14 Mayıs’ta mahkemesi var. Bu mahkemenin ismi demokrasi mahkemesi. Bu mahkemenin ismi Halk Mahkemesi…Yeşil Sol Parti ile demokrasi mücadelemize devam edeceğiz.”

Mitingde ayrıca Yeşil Sol Parti’nin Bingöl Milletvekilleri de birer konuşma yaptı. Yeşiller ve Sol’un 2. sıra adayı Cemile Turhallı Zazaca konuşması büyük alkış aldı. Turhallı seçim kampanyasını Zazaca sürdürmesinin diğer partilere de etki ettiğini ve onların da Zazaca konuşmaya başladığını söyledi .

Konuşmaların ardından müzik grubu Koma Ritmen Azad ‘ın türküleri eşliğinde halaylar çekildi.

Fırat Bulut

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.