DOLAR
32,5826
EURO
34,6662
ALTIN
2.527,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ÜNİVERSİTEDE DRONE EĞİTİMİ VERİLECEK

ÜNİVERSİTEDE DRONE EĞİTİMİ VERİLECEK
07.06.2021 12:42
577
A+
A-
Bingöl Üniversitesi ile FLY BVLOS Teknoloji AR-GE Danışmanlık ve Dış Ticaret Şirketi arasında imzalanan protokol kapsamında drone eğitimi verilecek.

Bingöl Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)  Teknoparkta kurulan FLY BVLOS Teknoloji AR-GE Danışmanlık ve Dış Ticaret Şirketi arasında protokol imzalandı. Yapılan protokol kapsamında üniversitemiz aracılığıyla FLY BVLOS Teknoloji AR-GE Danışmanlık ve Dış Ticaret Şirketi tarafından çeşitli drone eğitimleri verilecek.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın şahit olarak yer aldığı törende Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile FLY BVLOS Teknoloji AR-GE Danışmanlık ve Dış Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Demirkapu tarafından protokol metni imzalandı.

İmza töreninden itibaren üç yıl geçerli olacak protokol gereğince, ülkenin ihtiyaç duyduğu teknolojilerin transferini, teknoloji transferi için danışmanlık ve transfer sonrası ilgili eğitimleri sağlamak amacıyla şirketi tarafından drone “GVC UAV, GVC PRO UAV, BVLOS UAV, Kurumsal UAV” eğitimleri verilecek.

Protokol kapsamında, üniversite tarafından “eğitim verecek hocaların misafirhanede konaklaması, şirket faaliyetlerini sürdürebilmesi için ofis tahsisi, üniversitenin kampüsünde uçuş eğitim faaliyetlerinin yapılması için uygun alanın tahsis edilmesi, eğitimde kullanılacak insansız hava araçları (İHA) ve ekipmanları için üniversitenin kampüs alanında korunaklı yer tahsis edilmesi ve güvenliklerinin sağlanması” gibi olanaklar sağlanacak. Eğitimler sonunda kursiyerlere uzmanlık sertifikası verilecek.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.