DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

AYDEMİR, GÜVENLİK ALIMLARINI MECLİSE TAŞINDI

AYDEMİR, GÜVENLİK ALIMLARINI MECLİSE TAŞINDI
21.11.2021 22:42
473
A+
A-

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yapılan özel güvenlik alımlarını meclise taşıdı.

Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle meclise sunduğu önergede, şu ifadelere yer verdi: “Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Bingöl Gençlik Spor Müdürlüğüne yapılması planlanan Özel Güvenlik alımları ile ilgili çok ciddi iddialar söz konusu. Başta sosyal medya mecraları olmak üzere, çeşitli platformlarda dile getirilen, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı ve AKP Teşkilatlarından birçok ismin listelerde yer aldığı iddia edilen söz konusu alımlar ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı ve listelerin kamuoyu ile paylaşılmadığı tespit edilmiştir.

Daha önce dile getirilen konu için gerekli yerlerden şeffaf; liyakata ve ehliyete dayalı alımlar yapılacağı açıklaması gelmesine rağmen, böyle bir durumla karşı karşıya kalınması müracaat eden yurttaşlarımızın infialine sebebiyet vermiştir.

binguven-bal2

Tüm kamuoyu bakanlığınız tarafından acilen bir açıklama beklemektedir.

Bu bağlamda; Alımlar yapılırken hangi kriterlere başvurulmuştur?

İddia edildiği gibi AKP teşkilatlarından alımlar yapıldığı doğru ise, alımları durdurma kararı alacak mısınız?

Alımların listesini kamuoyu ile paylaşacak mısınız?”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.