DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: ‘Kardeş Adaklımız için gerekeni yapacağız’

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: ‘Kardeş Adaklımız için gerekeni yapacağız’
31.10.2021 20:55 | Son Güncellenme: 01.11.2021 00:57
566
A+
A-

Adaklı ilçesi ile ‘kardeş belediye’ olan İstanbul’un en büyük ilçelerinden Ümraniye’nin Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘Kardeş Adaklımız için gereken desteği vereceklerini söyledi. Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, “Kardeşlik birbirine yük değil, yükü hafifletmektir” dedi.

*

26 Ekim Salı günü İstanbul’dan Ümraniye Belediyesi heyeti ile Muş üzerinden Solhan, Genç ve Bingöl ziyaretlerinden sonra Çarşamba günü kardeş belediye ilan edilen Adaklı ilçesine gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Kardeş Adaklı ilçemiz için gereken desteği vereceğiz” dedi.

binguven-bal2

Adaklı ile kardeş belediyecilik girişimleri için Bingöl’e ziyaret gerçekleştiren Ümraniye Belediyesi heyetinin ilk durağı Solhan oldu.

Havayolu ile Muş’a gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ ve Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız karşıladı. Yıldırım ilk olarak Solhan ilçesini ziyaret etti.

Yıldırım ve beraberindekiler Solhan ilçesinde Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve Bingöl heyeti tarafından karşılandı. Solhan çarşı merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen kardeş ilçe heyetleri, Solhanlı vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra belediye binasına geçtiler.

YÜZEN ADAYA HAYRAN KALDILAR

Solhan Belediyesine yapılan ziyarette Başkan Abdulhakim Yıldız çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçeye gelen misafir heyete hediyeler verildikten sonra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a plaket takdim edildi. Solhan ziyaretinin sona ermesiyle Solhan Belediyesi önünde hatıra fotoğraf çekiminin ardından doğa harikası Yüzen Ada’ya hareket edildi.

Yüzen Ada gezisinde hatıra fotoğrafı çeken Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, fotoğrafı sosyal medya hesabından “Bingöl Solhan’da bir doğa harikası Yüzen Adalar Tabiat Parkı Hatırası” notuyla paylaştı.

GENÇ’TE YOĞUN İLGİ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve Ak Parti teşkilatı ile beraber Solhan’dan sonra Genç ilçesinde Belediye Başkanının makamında partililerle bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, ilçesinin geçmiş dönemde alamadığı hizmeti son 2 yılda çalışma arkadaşları ve milletvekillerinin desteğiyle gece gündüz çalışarak ilçeyi hizmete doyurmaya çalıştıklarını söyledi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Dirik’i hizmetlerinden dolayı tebrik ederek gönüllere dokunarak 2023 hedeflerine ulaşmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Dirik, Genç Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Kıl Testere kursunda yapılan tabloları Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Milletvekilli Feyzi Berdibek’e hediye etti.

YILDIRIM İKİ GÜNDE BİNGÖLÜ GEZDİ

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım Genç ziyaretinin akabinde Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Geceyi Bingöl’de geçiren Yıldırım, çarşamba sabahı Sancak beldesini ziyaret ederek belde hakkında başkan Nusret Koçin’den bilgi aldı.

Sancak Hatırası

KARAÇUBUK KÖYÜNDE ÖĞRENCİLER HEDİYE

İsmet Yıldırım, Adaklı ilçesine ilk olarak Karaçubuk Köyü İlkokulunu ziyaret edip öğrencilere hediyeler dağıtımın ardından Adaklı Yatılı Bölge Okulunda öğrencilerle bir araya geldi. İlçe Kaymakamlığı aracılığı ile ihtiyaç tespiti yapılan 306 öğrenciye bot ve mont dağıtıldı.

ADAKLI KARDEŞ BELEDİYE BAŞKAN YILDIRIM’I COŞKU İLE KARŞILADI

Yıldırım’ın Adaklı programına Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Ak Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kiğı, Genç, Solhan, Karlıova, Yedisu, Sancak ve Ilıcalar Belde belediye ve ilçe başkanları da katıldı.

Adaklı parkında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Ahmet Karakaya, “Kardeş Belediye başkanımız İsmet Yıldırım ve ekibine hoş geldiniz diyorum. İlk adımda öğrencilerimize sahip çıkarak sevindirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmet Karakaya

IŞIK: KARDEŞLİK BİRBİRİNE YÜK DEĞİL, YÜKÜ HAFİFLETMEKTİR

Programın ev sahibi Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Kur’an-ı Kerim Hucurat süresinde ‘Kardeşlik birbirine yük değil, bir birinin yükünü hafifletmektir’ dendiğini hatırlatarak, kardeşliğin kutsal bir bağ olduğunu vurguladı. Işık, ” Bizler de bu amaç ve gaye ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sevgili ağabeyimiz İsmet Bey’e bu kardeşlik elini bizlere uzattığı için kendileri ile beraber ilçemize teşrif eden belediye meclis üyelerine ve işadamı Nezih Önalan’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Adaklı ilçe tarihçesinden bilgi veren Işık, “İlçemiz 35 köy, 9 mahalleden oluşmaktadır. İlçemizin nüfusu köyler dahil 9 bin civarındadır” dedi.

Zeki Işık

BERDİBEK: ADAKLI HER ŞEYE LAYIKTIR

Kardeşlik programına katılan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “Adaklı ilçemiz hizmetlerin en güzeline layıktır. Hep beraber elimizi taşın altına koyacağız. Yaptığımız çok şey var ama yeterli mi değil. İnşallah birlik ve beraberlik içinde çözemeyeceğimiz bir iş yoktur” dedi.

Adaklı çok şanslı bir ilçe olduğunu savunan Berdibek, “İsmet abi gibi bir ağabeyi var artık. Biz Zeki başkanımızla beraber Bakanımız Cevdet bey ile beraber Ümraniye’de başkanımızı ziyaret etmiştik. Ümraniye’de yapılan hizmetleri gördük, insanlara dokunuşları gördük. Adaklı’ya dokunuşları olacağına inanıyorum. Örnek çalışmalarıyla bizlere rehberlik edecek ve inanıyorum ki Adaklı ilçemizi de Ümraniye’nin bir mahallesi gibi görecektir” diye konuştu.

YILDIRIM: ÜÇ KÜRT TORUNUM VAR

Kardeş Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise konuşmasında “Sayın vekilimizin iltifatlarına teşekkür ediyorum, İstanbul tecrübesi bir başkadır. Ümraniye 716 bin nüfusu ile koca bir kent, büyükşehir olabilecek bir ilçedir. Bir taraftan büyük ticari alanları, bir taraftan büyük organize sanayileriyle, diğer taraftan bankaların geleceği finans merkezi ile günlük nüfusu bir milyonu aşan bir kenttir” dedi.

İsmet Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bingöllüler, uhuvvet dediğimiz kardeşlik bağlarını geçmişler. Biliyorsunuz ben kızımı Nezih beyin oğluna verdim, bu izdivaçtan 3 Kürt torunum var. Bir tanesi 3 yaşında, 20 gün önce ikiz torunumuz oldu, bizim evde Kürt nüfusu artışa geçti. Dolayısıyla biz akraba olmaktan, dünür olmaktan memnunuz. Adaklı’ya dokunmamız gerekir”

‘ADAKLI İLÇEMİZE DOKUNACAĞIZ’

“Biz Milletvekilimiz ve başkanımızla bir araya gelip neler yapabiliriz, yollarının, kent görünümünü, alt yapılarına dokunacağız. Devlet millet işbirliği ile ilçemize hizmetler yaptık, aynısı burada da olur. Ümraniye ne kadar güzel olursa, insanlarımız daha mutlu olurlar. Adaklı ilçemize de aynı dokunuşlarla güzelleştirmeye çalışacağız. Her şey insanımız içindir. Batıda ne varsa, doğu da olmalıdır. Ülkemizin en ücra köşesi, her açıdan eşitlenmelidir. Siz merak etmeyin, kardeşliğin gereğini yaparız. İki gündür gösterdiğiniz ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum.”

Program, yemek ikramından sonra Kiğı ilçe belediyesi ve esnaf ziyaretinin ardından Karakoçan belediyesi ziyaretiyle son buldu.

Kiğı Hatırası

YENİ CAMİNİN İÇ VE DIŞ İŞLERİNİ ÜSTLENDİ

Programdan sonra yetkililerden aldığımız bilgilere göre, başkan İsmet Yıldırım, Adaklı’da yeni yapılan merkez caminin halısı ve iç teşrifatının yanı sıra camiinin etrafındaki çevre düzenlenmesini üstlendiği öğrenildi.

Karakoçan hatırası
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.