DOLAR
32,5370
EURO
34,9593
ALTIN
2.456,46
BIST
9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ŞÜKÜRANLILAR İFTARDA BULUŞTU

ŞÜKÜRANLILAR İFTARDA BULUŞTU
19.04.2022 14:42 | Son Güncellenme: 22.04.2022 00:35
419
A+
A-

2020 yılında Bingöl’de kurulan Şüküran Aşireti Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği’nin İstanbul şubesi, Şüküranlıları iftar ile bir araya getirdi.

İstanbul Sultanbeyli’deki bir düğün salonunda düzenlenen ve yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftar programı, aile bağlarının önemi üzerine yapılan sohbetin akabinde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ERTAŞ; “AMACIMIZ AİLEMİZİN BİRLİĞİDİR”

İftar sonrası bir konuşma yapan Şüküran Aşireti Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği İstanbul Şube Başkanı Ekrem Ertaş, Şüküran Aşireti’nin geniş bir coğrafyaya yatılmış, hatırı sayılır bir nüfusa sahip olduğunu söyledi.

Bingöl’de 24 köy, Muş Varto, Erzurum, Diyarbakır, Elâzığ, Mardin ve Şanlıurfa’da toplam 70 köyün Şüküran Aşireti mensubu olduğunu aktaran Ertaş; “Siyasetten ve kavmiyetçilikten uzak, tamamen ailemizin birliğini tesis etmek üzere kurulan derneğimizin temel amacı; bu kadar geniş bir ailenin bir araya getirilmesi, birbirleriyle yardımlaşma ve dayanışma içerisinde ve sıla-i rahimde bulunmalarını sağlamaktır” dedi.

binguven-bal2

“HER İLDE ŞUBELEŞME HEDEFİMİZ VAR”

Derneklerinin kurulmasıyla aile bireylerinin birbirini, özellikle gençlerin ise atalarını tanımaya başladığını aktaran Ertaş, büyük ama dağınık bir aşiret yapılarının olduğunu, dernek olarak da bunu toparlama ve birliği tesis etme gayretinde olduklarının altını çizdi.

Aşiret üyelerinin yaşadığı il ve ilçelerde şubeleşmeye gideceklerini de ifade eden Ertaş; “Büyük bir aileyiz ve aile bireylerinizin yoğun yaşadığı yerleşim merkezlerinde şubelerimizi açarak çatımızı büyütecek ve güçlendireceğiz. Her Cuma hutbesinde Yüce Allah’ın ‘Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder’ hatırlatması yapılır. Bizler de bu yüce emre uyarak aile bireyleri arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirip, bağlarımızı ve muhabbetimizi pekiştireceğiz. Bu program da bunlardan biridir. Bugün çok güzel bir manevi atmosferde iftarımızı yaptık. Rabbim, Müslüman coğrafyasındaki zulümlerin sona ermesini nasip eylesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Gerek aile üyelerimize gerekse katılımcı sivil toplum örgütü temsilcilerimize teşekkür ediyor, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.