DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BU KADARDA OLAMAZ, OLMAMALIDIR!….

BU KADARDA OLAMAZ, OLMAMALIDIR!….
18.04.2022 00:23 | Son Güncellenme: 18.04.2022 00:27
464
A+
A-

İl Özel İdaresi’nde skandal: Üç kişi 47 gündür hiç görmedikleri Adaklı’da ‘çalışıyor’.

Bingöl’de merkezden İl Özel İdaresi bünyesinde eleman çalıştırma skandalı giderek büyüyor. Skandalın son halkası ise Adaklı’da patlak verdi. Hayatlarında hiç Adaklı’ya adım atmayan üç kişinin tam 47 gündür bu ilçede çalışıyor gözüktükleri ortaya çıktı. Adaklı’daki siyasi parti temsilcileri skandala tepki göstererek, “Bu kadar da olamaz, olmamalıdır” dedi.

*

binguven-bal2

Yaklaşık bir buçuk aydır Bingöl İl Özel İdaresi bünyesinde işçi alımı ile ilgili devam eden tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Önce sosyal medya üzerinden, ardından 6 Mart 2022 tarihli gazetemizin manşetinde yer alan “EL ALTINDAN ALIMLAR DEVAM EDİYOR, İDDİASI….” başlıklı haberimizden sonra, “merkezden işe alımların durdurulduğu” söylendi.

HİÇ GÖRMEDİKLERİ İLÇEDE ÇALIŞIYOR GÖRÜNÜYORLAR

Ancak Bingöl merkezde ikamet edip Adaklı ilçesini hayatlarında görmeyen F. K., C. T ve S. B. isimli kişilerin Adaklı İlçe Özel İdaresi bünyesinde 47 gündür çalışıyor göründükleri belirlendi. Bu kişilerin 47 gündür ilçeye hiç adım atmadıkları öğrenildi.

GENÇ’TE AK PARTİ İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ

Ankara’dan verilen talimat üzerine Bingöl Merkez’den yapılan bu haksız işe alımlar nedeniyle AK Parti Genç İlçe Başkanı Kalabalık istifa etmişti. Skandala uygulamanın Adaklı’da da devam ettiğinin ortaya çıkması üzerine siyasi partilerin ilçe başkanlarından sert tepki geldi.

ERSİN ALMALI

‘BU KADAR DA OLMAZ, OLMAMALI’

Söz konusu skandala tepki gösteren DEVA Partisi Adaklı İlçe Başkanı Ersin Almalı, “Mevcut Bingöl Milletvekillerinin İl Özel idaresi bünyesinde işçi alımları ile ilgili yaptıkları uygulamalar, hakka, hukuka, insanlığa ve siyasi ahlaka yakışmıyor” dedi.

Adaklı ilçesinin 40 muhtarlığa bağlı 9 bin nüfusu olduğunu söyleyen Almalı, “AK Parti kuruluşunda ben de ilçe başkanı olarak görev yaptım, çalıştığım süre içerisinde böyle bir rezalet görmedim, duymadım. Eğer bir alım var ise, öncelikle ilçe nüfusuna kayıtlı ve ilçede ikamet ediyor olması gerekmez miydi?” diye sordu.

‘MEVCUT VEKİLLERİN ÇEVRELERİNDEN OLMASI TESADÜF MÜ?’

Almalı, “Burada altını çizerek vurgulamak istiyorum, bizim alımı yapılan kişilerle bir sorunumuz yoktur. Alım kararı veren ve mevcut vekillerin yakın çevrelerinden olması, tesadüf olabilir mi? Adaklı halkı AK Parti’ye rekorlarla oy verdi. Burada binlerce işsiz varken, Bingöl’den atanması, hak hukuk, adalet veya hangi insanlığa yakışır? Bu, ilçe halkını, enayi yerine koymaktır. Utanmadan gelip ilçeye iftara katılıyorlar. Bu olay, tükenmişlik sürecinde yandaşlara menfaat sağlamaktır” diye konuştu.

Ziya ÖZDEMİR

ÖZDEMİR: İLÇE DIŞINDAN ALIM KABUL EDİLEMEZ

“Ben de bir dönem İl Genel Meclis üyeliği yaptım, böyle bir alım tarihte görülmemiş bir olaydır” diyen Gelecek Partisi Adaklı İlçe başkanı Ziya Özdemir, “Bu ilçe halkına yapılan büyük bir ayıptır, ihanettir. Bunun sorumluları, ilçe başkanı, encümenler ve milletvekilleridir. İlçemizde yüzlerce işsiz var, kahvelerde zaman tüketmekten başka çareleri olmayan bunca insanımız varken, başka bölgeden alım yapılması, kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

TÜZÜN: “ANKARA’DAN GELEN TALİMAT, ENCÜMENLER İÇİN EMİRDİR”

Konu ile ilgili konuşan CHP Adaklı İlçe Başkanı Mehmet Ali Tüzün, “İki gün öce encümen Vehbi Güzelsoy’a sordum, ‘Böyle bir iddia var, senin imzan olmadan böyle bir alım olabilir mi?’ diye. Güzelsoy, ‘Hayır ben o toplantıda yoktum. Böyle bir şey yoktur’ diyerek üstünü kapattı. Bu işçi alımı AKP ilçe başkanı ve encümenlerin onayı ile olmuştur. Ankara’dan vekiller emir veriyor, onlar da şahsına olan bir menfaati şartlandırarak kabul etmişlerdir” diye konuştu.

Mehmet Ali TÜZÜN

EMRİVAKİ ALIMLAR, İSTİFA ETTİRDİ

Ankara’dan verilen karar üzerine merkezden ilçelere alımlara karşı çıkan AK Parti Genç İlçe Başkanı Aydın Kalabalık’ın istifa etmesinin altında bu alımlar olduğu iddia edilmişti.

Yaklaşık 45 gün önce ortaya attığımız ve HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir’in konuyu meclise götürmesine rağmen herhangi bir kurumdan açıklama gelmemesi ise iddiaları daha da güçlendiriyor.

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.