DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

STK’lardan İzmir açıklaması!…

STK’lardan İzmir açıklaması

STK’lardan İzmir açıklaması!…
21.06.2021 00:25 | Son Güncellenme: 21.06.2021 01:02
586
A+
A-

Bingöllü STK’lardan İzmir saldırısı açıklaması: Faillerin ve azmettiricilerin tespit edilerek yargılanmalarını talep ediyoruz. İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Bingöl il, ilçe ve köy derneklerinden oluşan sivil toplum kuruluşları, İzmir’de HDP il binasına yapılan saldırı ve saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz için açıklama yaptı. STK’lar katliamı lanetlerken, fail ve azmettiricilerin evrensel hukuk normlarında yargılanmalarını talep etti.

İstanbul da dernek faaliyetlerini sürdüren Bingöl sivil toplum kuruluşları ortak açıklama ile HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı ve bu saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ı andı, faillerin ve azmettiricilerin ortaya çıkarılarak evrensel hukuk normlarına göre yargılanmalarını istedi.

Yapılan açıklamada, “17 Haziran 2021 Cuma günü, HDP’ İzmir İl Binası’na yapılan saldırıda, HDP’ üyesi genç kadın Deniz Poyraz katledildi. Saldırıyı kınıyor; başta Deniz Poyraz’ın ailesi ve HDP’ camiası olmak üzere, demokrasi ve barıştan yana olan herkesin acısını paylaşıyoruz” denildi.

binguven-bal2

“SALDIRILAR POLİTİK, AZMETTİRİCİLERİ ORTAYA ÇIKARILMALI”

HDP’ye yönelik saldırıları politik olarak niteleyen STK’ların açıklamasında, “Daha önce yaşanılan sayısız saldırıların aydınlatılmaması, faillerinin bulunmaması,   suçluların ve arkasındaki karanlık odakların yargılanmaması sebebiyle; insan yaşamına yönelik şiddettin muktedirlerin hamiliğinde, hız kesmeden devam ettiği ülkemizde bizler; meşru bir siyasi parti olan HDP’yi hedef alan bu ve bunun gibi saldırıların politik olduğunu belirtiyor, muhalifleri hedef gösteren nefret söylemlerinin sona ermesini ve bu saldırının tüm ayrıntılarıyla soruşturulmasını, aydınlatılmasını, faillerinin ve azmettiricilerinin evrensel hukuk normlarında yargılanmalarını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

“VİCDANLARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTURMAKTADIR”

Olayın münferit olamayacağını savunan sivil toplum kuruluşları, “Sürekli kontrol altında tutulan, izlenen, kapısında kolluk güçleri bulunan ve her girene kimlik sorulup GBT yapılan bir binada, bu menfur olayın gerçekleşmesi vicdanlarda soru işaretleri oluşturmaktadır. Önceki saldırılarda da olduğu gibi konuyu münferit bir meczup veya psikopatın eylemi gibi gösterme çabalarına giren taraflı medya ve yetkililere de bu kez aynı yalanlarla geçiştiremeyeceklerini belirtmek isteriz. Görevini layıkıyla yapmayan ve savsaklayan güvenlik güçlerinin, konuya dair eylem ve basın açıklamalarında bulunan Siyasi Parti ve STK’ lara gösterdiği tavır manidardır” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, son olarak, “Yaratılan şiddet iklimine karşı; öz gücümüz ve bilincimizle hayatın her alanında mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarken; eşit, adil ve özgür bir yaşamdan yana olan herkesi, dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” denildi.                   

İMZACI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ :

KAYY-DER (Kiğı-Karakoçan-Adaklı-Yayladere-Yedisu İlçeleri Kültür Derneği)

BİNDER-FED (Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu)

BİN-FED (Bingöl Dernekleri Federasyonu)

Kiğı Eskikavak Köyü Derneği

Kiğı Sabırtaşı Köyü Derneği

Kiğı Açıkgüney Köyü Derneği

Kiğı Yazgünü Köyü Derneği

Kiğı Darköprü Köyü Derneği

Kiğı Nacaklı-Alagöz Köyleri Derneği

Kiğı İlbey Köyü Derneği

Kiğı Kuşçimeni Köyü Derneği

Kiğı Aşağıserinyer Köyü Derneği

Kiğı Ölmez Köyü Derneği

Kiğı Cevizli ve Civar Köyler Derneği

Adaklı Bileşenleri Derneği

Adaklı Karaçubuk Köyü Derneği

Adaklı Erler Kurdan Köyü Derneği

Adaklı Hasbağlar Köyü Derneği

Adaklı Kamışgölü Köyü Derneği

Adaklı Gökçeli Köyü Derneği

Adaklı Yeşiltepe Köyü Derneği

Yayladere Haktanır Köyü Derneği

Yayladere Alınyazı Köyü Derneği

Karakoçan Çayırgülü Köyü Derneği

Karakoçan Yıldız Köyü Derneği

Karakoçan Çakan Köyü Derneği

Karakoçan Korudibi-Dumluyazı Köyleri Derneği

Karakoçan Sarıbaşak Köyü Derneği

Karlıova Aynik Kızılağaç Köyü Derneği

Karlıova Yiğitler Köyü Derneği

Karlıova Dal Ailesi Derneği

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.