DOLAR
32,4238
EURO
34,4423
ALTIN
2.488,20
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Muş Kafilesinden Bingöl Üniversitesine Ziyaret

Muş Kafilesinden Bingöl Üniversitesine Ziyaret

Muş Kafilesinden Bingöl Üniversitesine Ziyaret
12.04.2021 00:11
533
A+
A-

“Biz Anadoluyuz” Projesi Kapsamında Muş Kafilesinden Bingöl Üniversitesine Ziyaret

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Muş’tan Bingöl’e gelen öğrenci kafilesi, Üniversitesini gezerek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Muş’tan Bingöl’e 45 öğrenci geldi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Çapak, “Kardeşlik köprüsü kurulması ve ortak kültürel değerlerin paylaşılması açısından bizleri ziyaret eden misafirleri üniversitemizde ağırlamak bizi mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın himayesinde gerçekleştirilen ve projenin uygulayıcısı olan İçişleri Bakanlığı’mıza yapmış oldukları bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi

Muş illinden gelen öğrencilerle bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Projenin amacı iller arasında var olan arkadaşlık, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, gönülden gönülle köprüler oluşturmaktır. Muş’tan gelen öğrencilerimizle bir olmaktan, beraber olmaktan ve öğrencilerimizi ilimizde misafir etmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. ” diye konuştu.

binguven-bal2

Rektörümüz Prof. Dr. Çapak öğrenciler ve kaptanları tarafından kendisine takdim edilen çiçekleri ve plaketi kabul etti. Program sonunda Prof. Dr. İbrahim Çapak misafir öğrencilerle toplu fotoğraf çektirerek öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Üniversite Kampus Alanını Gezdiler

Muş Valiliği tarafından koordine edilen projeyle, daha önce il dışına çıkmamış başarılı öğrenciler, Bingöl Valiliği’nce hazırlanan program dâhilinde üniversitemizi tanıma ve kampus alanını gezme fırsatı buldular.

Gezi kapsamında öğrenciler üniversitemiz içerisinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Merkezi Laboratuvar, Kıraat İlmi Merkezi ve kampüs içerinde diğer yerleri gezerek birimleri hakkında bilgi aldılar.

Kafile Başkanı İrfan Batır, “Bingöl Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın bizlere karşı sıcak ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Muş’tan ilk kez il dışına çıkarak Bingöl’ü gören çocuklarımız ziyadesiyle memnun kaldı. Özellikle Bingöl Üniversitesi’nde gezmiş oldukları yerler hakkında bilgi almaları ve ilk kez görmüş oldukları laboratuvar ortamına çok sevindiler.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bingöl’de 4 gün kalacak misafir öğrencilerin, Seyir Tepesi, Zağ Mağaraları, 33 Şehit Anıtı, Ilıcalar Beldesi Kös Kaplıcaları, Hesarek Kayak Tesisi, Çır Şelalesi ve Solhan Yüzenada Tesisi gibi tarihi ve turistik mekânları ziyaret edeceği bildirildi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.