DOLAR
32,5883
EURO
34,7375
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

BİNGÖL BEYAZA BÖRÜNDÜ, ATALARIMIZ BOŞUNA DEMEMİŞLER: “ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ”!…

KAR RAHMETTİR, DİĞER TARAFI ZAHMETTİR.
ZAHMETSİZ RAHMET, OLMUYOR!

BİNGÖL BEYAZA BÖRÜNDÜ, ATALARIMIZ BOŞUNA DEMEMİŞLER: “ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ”!…
20.01.2022 00:47 | Son Güncellenme: 20.01.2022 10:53
483
A+
A-

Bingöl’de kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşan kar, hayatı olumsuz etkilerken çocukları sevindirdi. Kent merkezinde park halindeki araçlar kara gömüldü. 281 köy yolu ve şehirlerarası yollar ulaşıma kapandı, uçuşlar iptal edildi ama iki yıldır bölgede yaşanan kuraklık bu kar ile son bulur umudu ve duasının yanında, atalarımız boşuna dememiş, “Zahmetsiz rahmet olmaz” diye.

Kurak geçen sezonun ardından kar yağışı bir günde şehri etkisi altına aldı. Kar yağışı nedeniyle ulaşım aksarken, kentte hayat durma noktasına geldi. Dün öğle saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar, kent merkezinde 50 santimetreyi aşarken, park halindeki araçlar kara gömüldü, 281 köy yolu da ulaşıma kapandı. Eğitim ve öğretime de ara verilen kentte esnaflar iş yerlerinin önünü temizlerken, sürücüler de trafikte ilerlemekte zorluk yaşadı.

BELEDİYE VE İL ÖZEL İDARE EKİPLERİ SAHADA
Etkili olan kar yağışıyla beraber Bingöl Belediyesi ekipleri, ana cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladı ancak kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeniyle ekipler yetersiz kaldı.

binguven-bal2

150 kişilik karla mücadele ekibi ve 25 araçla karla mücadele çalışmalarını yürüten belediye, ana yolları açmaya çalıştı ancak ara yollara yetişemedi.

İl Özel İdaresi ekipleri de, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolları açmakta zorluk yaşayan ekipleri, aciliyet arzeden yolları açmaya çalıştı.

ŞEHİRLERARASI YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Bingöl genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl-Erzurum ve Bingöl-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı, onlarca araç yolda kaldı.
Yer yer kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Bingöl’de, Genç- Diyarbakır karayolu da tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Genç ilçesi çıkışında trafik ekipleri araçların geçişlerine izin vermezken, özellikle ağır tonajlı onlarca araçlar dün akşamdan itibaren yol kenarında mahsur kaldı. Aynı zamanda Genç-Diyarbakır karayolu Tapantepe bölgesi mevkiinde mahsur kalan vatandaşlar için de UMKE ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.
Dün akşamdan bu yana yolda geçişlerin olmadığını belirten Şefki Yılmaz, “Burası Bingöl- Diyarbakır Karayolu. Akşam saat 20.00’den beri kar yağışı nedeniyle buradayız. Tapantepe’de mahsur kalan arkadaşlarımız var. Karayolları küreme yapmaya çalışıyor ama kar yağışı nedeniyle pek çalışamıyorlar. Kar yağışı durursa, yollar açılırsa gideriz” dedi.

VALİLİK YOL DURUMU PAYLAŞTI

AFAD, UMKE, KIZILAY VE AKUT EKİPLERİ YOLLARDA, VATANDAŞIMIZIN YANINDAYDILAR!

Bingöl Valiliği, şehirlerarası yolların durumunu paylaştı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle: “-Bingöl-Elazığ: Bu güzergah üzerinde Kurudere 22. Km’den itibaren kar yağışı devam etmekte olup trafik akışı güçlükle sağlanmaktadır. Karayollarının bu güzergahtaki kar küreme çalışmaları devam etmektedir.

-Bingöl-Muş: Bu güzergah üzerinde kar yağışı devam etmekte olup Çavuşlar Köyü (25. Km) mevkiinde yolda kalan çekiciler yol dışına alınmıştır.

-Bingöl-Erzurum: Trafiğe açık olan bu güzergah üzerinde kar yağışı devam etmektedir. Karlıova ilçemizden Erzurum ve Bingöl istikametine akım güçlükle sağlanmaktadır. Karayolları ekiplerimiz tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

-Bingöl-Diyarbakır: Devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Genç-Diyarbakır karayolu üzerindeki Tapantepe mevkiinde yol trafiğe tamamen kapanmıştır.

-Adaklı-Kiğı-Karakoçan: Adaklı-Kiğı-Karakoçan karayolu aşırı kar yağışı nedeniyle önce tamamen kapandı ardından akşamüstü trafiğe kontrollü geçişler sağlandı.

YOLLARDA MAHSUR KALANLARA KUMANYA DESTEĞİ VERİLDİ


Bingöl ile bağlantılı şehirlerarası yollar yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılırken, AFAD ve Kızılay ekipleri de mahsur kalan sürücülere kumanya desteği verdi.
Dün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve gece yarısı etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Genç-Diyarbakır, Bingöl-Erzurum ve Bingöl-Muş karayolları da ulaşıma kapandı. Gece saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarının devam ettiği kara yollarında mahsur kalanların imdadına da AFAD ve Kızılay ekipleri yetişti. Ekipler tarafından dün geceden beri yollarda mahsur kalan vatandaşlara sıcak çorba, helva, ekmek, su ve diğer ihtiyaçları olan gıda malzemeleri dağıtıldı. Vatandaşlar AFAD ve Kızılay ekiplerine yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederken yol açma çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği öğrenildi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bingöl Havalimanı’ndan edinilen bilgiye göre, Dün yapılması planlanan Bingöl-Ankara ve Bingöl-İstanbul seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

KAR MANZARASI, BİNGÖL MERKEZDE GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ
KAR, BEYAZDIR, TEMİZDİR, PAK’TIR. İÇTİĞİMİZ SUDUR. TOPRAK ANAYA CANDIR!
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.