DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kanalizasyon suyu, sulama suyuna karışıyor!…

<strong>Kanalizasyon suyu, sulama suyuna karışıyor!…</strong>
22.11.2022 20:53 | Son Güncellenme: 22.11.2022 21:06
319
A+
A-

Şehrin kanalizasyon suyunun, Ğayt Deresi ile Göynük Çayının birleştiği noktada dere suyuna karıştığını belirten Doğan Karasu, “Bingöl Belediyesi kirli suyuna sahip çıkmakta acizdir” dedi.

Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinin sularının dereye karışarak doğayı kirlettiğini belirten Doğan Karasu, kirli su ile tarım alanlarının da sulandığını söyledi.

Karasu, “Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ya çalışmıyor, ya bilerek çalıştırılmıyor ya da Atık Su Arıtma Tesisinin vanaları açık bırakılmıştır. Şehrin kanalizasyon suyu Ğayt Deresi ile Göynük Çayının birleştiği noktada bu dere ve çayın suyuna karışıyor. Kirli, kimyevi zehirler ve maddeler içeren bu su Murat Nehri ile birleşiyor ve suları, doğayı kirlete kirlete yoluna devam ediyor. Atık Su Arıtma Tesisinden salınan su diğer suları, doğayı, çevreyi, canlıları ve bir bütün olarak ekolojik sistemi tehdit ediyor, zehirliyor. Şehrin pis, zehirli suyu neden doğaya salınıyor? Şehrin kirli suyu neden arıtılmıyor? Hangi çağda yaşıyoruz? Bingöl Belediyesi bir tesisi işletemeyecek kadar aciz mi? Doğaya ve çevreye ilgisizlik neden? Şehirden döşenen borularla kirli suyu şehir dışına çıkar, bu kirli ve zehirli suyu en yakın bir yerde dereye sal! Ne güzel, ne kadar rahat belediyecilik!

Bingöl Belediyesi kendi uhdesinde olan kirli, zehirli suya sahip çıkamıyor. Yazık, çok yazık! Hangi tarihten bu yana bu suyun salma suya dönüştürüldüğünü, ne zaman gerekli önlemlerin alınacağını da bilmiyoruz. Fail Bingöl Belediyesidir. Ya Bingöl Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bingöl tarım İl Müdürlüğü ne düşünüyor? Durumdan haberleri var mı, bir çalışmaları olacak mı? Bingöl Belediyesini kirli suyuna sahip çıkmaya davet ediyoruz: Doğayı, suları, çevreyi kirletecek görev kusurunu ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Bingöl Belediyesi derhal Atık Su Arıtma Tesisini faaliyete geçirmelidir, doğanın tahribatını ortadan kaldırmalıdır. Yazık, bu çağda kirli suyu arıtamıyoruz, doğaya salıyoruz” dedi.

binguven-bal2

-KİRLİ VE ZEHİRLİ SU SULAMA SUYU OLARAK KULLANILIYOR-

Kirli suyun tarımda kullanıldığını iddia eden Karasu, şunları söyledi: “Bingöl çiftçileri de bu suyu sulama suyu olarak kullanmaktan vaz geçmelidir. Bingöllü çiftçilerin önemli bir bölümü bu suyun toprağı güçlendirdiğini, verimi artırdığını düşünüyor. Bu düşünce ve inançla bu kirli suyu tarımda kullanıyor. Oysa bu düşünce ve inanç yanlıştır. Bu su zehirdir, kimyevi karışımlardan oluşmaktadır, tarlalara, yetiştirilecek bitkilere zararlıdır. Bingöl çiftçisinin bu konudaki yanlış bilgisinin düzeltilmesi için kurumlar düzeyinde bilgilendirici çalışmalar yapılmalıdır.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.