DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

İstanbul’da kayyım yürüyüşü: Kabul etmiyoruz

İstanbul’da kayyım yürüyüşü: Kabul etmiyoruz
13.06.2024 00:06
22
A+
A-

İstanbul’da Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyımı yürüyüşle protesto eden vatandaşlara polis müdahale etti. Tüm engellemelere rağmen yürüyenler, “Bizler bu kayyımı, hırsızlığı, faşizmi kabul etmiyoruz” dedi. 20’ye yakın şi gözaltına alındı.

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde Emek ve Demokrasi güçleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart seçimlerinde kazandığı Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasını Demokrasi Caddesi’nde yürüyüşle protesto etti. “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” pankartının açıldığı yürüyüşte sık sık “Bijî berxedana Colemerg”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Yürüyüşe Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ile çok sayıda siyasi parti ve örgüt temsilcisinin yanı sıra yurttaşlar da katıldı.

‘KAYYIMI KABUL ETMİYORUZ’

Demokrasi Caddesi üzerinde bir araya gelen kitleye, polis engel olmak istedi. Ancak kitle, polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen yürüyüşü gerçekleştirmek istedi. Yürüyüşünü sürdüren kitle, “Bizler bu kayyımı, bu talanı, bu hırsızlığı, faşizmi kabul etmiyoruz” diyerek tepkisini gösterdi.

binguven-bal2

ARA SOKAKLARDA YÜRÜYÜŞ

Polisin önlerine geçmesi üzerine kitle ara sokaklarda yürüyüşünü slogan atarak gerçekleştirdi. Polis 20’ye yakın kişiyi gözaltına aldı.

BEŞİKTAŞ’TA OTURMA EYLEMİ

DEM Parti Beşiktaş İlçe yöneticileri, Colemêrg Belediyesine kayyım atamasını, Beşiktaş İskelesi önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemi ile protesto etti. Eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanı Ali Can Şen de katıldı. “Belediyeler bizimdir” , “Gaspa izin vermeyeceğiz” pankartının açıldığı eylemde, “Umutsuzluğa kapılma, Wan’ı hatırla” dövizleri taşındı.

CHP İlçe Başkanı Alican Şen, “Halkın iradesini yok saymak kabul edilemez bir durum. Halkın iradesine saygı duymamak partimiz olarak desteklemediğimiz bir durumdur. Eyleminize destek vermek amaçlı buraya geldim. Buradaki arkadaşlarımızı selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BİRLEŞEREK HUKUKSUZLUĞU KALDIRACAĞIZ’

DEM Parti İl Yöneticisi Ferah Kökmen de halkın iradesinin yeniden yerine gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek “Türkiye’de demokrasiye bir darbe daha indi ve halkın iradesine gasp geldi. Bizler en meşru demokratik hakkımızla bunu kabul etmeyeceğimizi defalarca söyledik, yine de söylüyoruz. Halkın iradesi yerine gelene kadar eylemlerimiz kesintisiz sürecektir. Hep beraber birleşerek bu hukuksuzluğu ortadan kaldıracağız” dedi. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.