DOLAR
32,3867
EURO
35,0622
ALTIN
2.325,73
BIST
9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Işık eleştirilere cevap verdi

Işık eleştirilere cevap verdi,

Işık eleştirilere cevap verdi
22.03.2021 19:41
465
A+
A-

Işık eleştirilere cevap verdi,

Antlı ise “Yalan söylüyor” dedi

Adaklı’lı iş insanı Halil Antlı’nın geçen sayımızda yayınlanan Belediye Başkanı Zeki Işık’a yönelik eleştirileri ilçede büyük yankı uyandırdı. Yediden yetmişe herkesin konuştuğu haberle ilgili açıklama yapan Işık, iddiaları ret ederken, Antlı “Belgelerin, yoksa ben belgelerim” diyerek Işık’ın daireleri ve ilçede yaptığı binayla ilgili iddialarını bir kez daha yineledi.

Gazetemizin geçen hafta yayınlanan sayısında “ANTLI: IŞIK BELEDİYE’YE DEĞİL, KENDİNE ÇALIŞIYOR” başlıklı haberimiz üzerine cevap hakkı doğan Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık tarafından yazılı olarak gönderilen açıklamayı olduğu gibi yazım yanlışlarına dokunmadan okurlarımızla paylaşıyoruz. Belediye başkanının açıklaması üzerine iddia sahibi Halil Antlı, “Zeki Işık yalan söylüyor. Söylediklerini belgelesin aksi halde ben belgelerim” dedi.

binguven-bal2

BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ IŞIK’IN AÇIKLAMASI

Açıklamada: “İlçe merkez ve mahallerimiz her gün düzenli olarak temizlenip çöpler alınmaktadır. Mahalle yollarının belediyemizin bütçesinin imkan dahilinde bütün çukurlar doldurulmuştur. Bahse konu olan İstanbul’da iki dairem olmadığı sadece bir daire olup oda oğlumun yıllardır çalışıp kendi birikimi ve bir kısmını borçlanarak almış olduğu dairedir. İlçe merkezinde yaptığım bina ise Avrupa’da bulunan 2 kardeşimin yardımı ile bir kısmında borçlanarak yapmaktayım eğer bahse konu olan binanın belediyenin imkanlarını kullansaydım bu gün borcum olmazdı imkanlarımın el verdiği kadarıyla inşaatıma devam ettirmekteyim saygılarımla.” diye konuştu

ANTLI: BELGELERİYLE AÇIKLASIN

İddia sahibi Halil Antlı ise Işık’ın yalan söylediğini belirterek, “Arıca köyünün yolu ortada, çöpleri ortada, yaptığı bina ortada. İstanbul’da oğlu ve kızı üzerine tapuladığı evler ortada iken kardeşlerinden aldığı destekleri belgelesin. Oğlunun geçmişi, maaşı, toplamını ve hangi bankadan kredi çektiğini belgelesin. Aksi halde ben belgelerim. Başkanlığı döneminde sözleşmeli olarak kendi bünyesinde işe aldığı oğlunun gelirini, kendi maaşını şeffaf bir şekilde belgelesin, ben özür dilerim” şeklinde konuştu.

“MÜFETTİŞLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Antlı, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Zeki Işık, göreve geldiğinden bugüne halktan çok sayıda şikâyetler oldu. Halktan bize de sitemler geldi, siz destek verdiniz diye. Biz de zaman zaman görüştük, sorunları bir an önce çözüme kavuştur diye ama koltuğa geldikten sonra kimseyi dinlemez oldu. İlçede yaptıkları ortada, park ihalesi yaptı, mahallelere alt yapı yaptı, halktan yolsuzluk, talan haberleri ayyuka çıkmış. Ben yıllarca Ak Partiye oy veren bir kişi olarak halkın parasını kötü kullanan belediye başkanlarının yeterince incelenmediğini görüyorum. Mülkiye müfettişleri ilçenin hesap kitaplarını bir incelemelidir. Duyduğuma göre yıllardır ilçeye müfettiş gelmemiştir. Arıca mahallemize yapılan yol il özel idaresi tarafından yapılacaktı ama Zeki Işık bırakmadı. Bizim mahallenin çöpleri alınmıyor sebebi ise neden yolsuzluk yapıyorsun dediğim içindir” ifadelerini kullandı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.