DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

HAYVAN OTLATIRKEN DAĞLARDA KOŞUYORDU, ŞİMDİ BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

HAYVAN OTLATIRKEN DAĞLARDA KOŞUYORDU, ŞİMDİ BALKAN ŞAMPİYONU OLDU
23.05.2023 08:13
163
A+
A-

Bingöl’ün dağlarında hayvan otlatırken koşan ve antrenörüyle tanışması sonrası dağ şampiyonalarına katılan Abdulmecit Açan, Karadağ’da düzenlenen Balkan Dağ Şampiyonası’ndan altın madalya ile döndü.

Bingöl’ün Solhan ilçesinin dağlarında hayvan otlatırken koşma alışkanlığı edinen Abdulmecit Açan, antrenör Ümit Sekin ile tanıştı. Antrenörünün yönlendirmesi ile dağ koşularını sporcu olarak yapmaya başlayan Açan, Siirt’in Eruh ilçesinde yapılan Balkan Dağ Şampiyonası elemelerinde Türkiye üçüncüsü olarak milli davet aldı. Ardından çalışmalarını sürdüren Açan, Karadağ’da düzenlenen Balkan Dağ Şampiyonası’na katılarak şampiyon oldu. Karadağ’dan altın madalya ile dönen Açan, 10 Haziran’da Avusturya’da düzenlenecek olan Dünya Dağ Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Abdulmecit Açan: “Ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum”

Siirt’in Eruh ilçesinde Balkan Dağ Şampiyonası elemelerinde üçüncü olduktan sonra milli takıma davet edildiğini belirten Açan, “Balkan Dağ Şampiyonasına gitmeden önce şampiyonluk hedeflemiştim. Allah’ıma şükürler olsun ülkemi en güzel şekilde temsil ederek şampiyon oldum. Döndüm tekrar kaldığım yerden devam edeceğim. 10 Haziran’da Avusturya’da düzenlenecek olan Dünya Dağ Şampiyonası’na hazırlıklarıma devam ediyorum. Ülkemi en güzel şekilde temsil etmek için antrenmanlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kocaeli Başiskele’de düzenlenen dünya dağ seçmelerinde üçüncü olarak tekrar milli takıma davet edildim. Balkan Dağ Şampiyonası’nda olduğu gibi Dünya Dağ Şampiyonasında da ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum” dedi.

Ümit Sekin: “Ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz”

Sporcunun Antrenörü Ümit Sekin ise, “Federasyon faaliyetlerimde dağ şampiyonaları üç kısma ayrılıyordu. Bunlar Balkan Dağ Şampiyonası, Dünya Dağ Şampiyonası ve Avrupa Dağ Şampiyonası’ydı. Siirt’te düzenlenen Balkan Dağ Şampiyonası’nda Abdulmecit, Türkiye üçüncüsü oldu. 14 Mayıs 2023 tarihinde Karadağ ülkesinde yapılan Balkan Dağ Şampiyonası’nda da birinci oldu. Şampiyon olarak bizi gururlandırdı. Türk bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yarışma Dünya Dağ Şampiyonası’dır. Ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Allah’ın izniyle Dünya Dağ Şampiyonası’nda da Balkan Dağ Şampiyonasında yaptığımız başarıların devamını getirmek için bütün emeklerimizi, çabalarımızı sergiliyoruz. Allah’ın izniyle Balkan Dağ Şampiyonası’nda Şampiyon olduk. İnşallah Dünya Dağ Şampiyonasında da aynı performansı göstereceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.