DOLAR
32,3049
EURO
35,2024
ALTIN
2.230,89
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Gümüşlü Köyünde 24 saate sadece bir saat su veriliyor!…

Gümüşlü Köyünde 24 saate sadece bir saat su veriliyor!…

Gümüşlü Köyünde 24 saate sadece bir saat su veriliyor!…
21.03.2021 18:28 | Son Güncellenme: 25.03.2021 17:25
588
A+
A-

Gümüşlü Köyünde 24 saate sadece bir saat su veriliyor!…

Bingöl merkeze 22 km uzaklıkta bulunan Gümüşlü Köyünde su sorunu ayyuka çıktı.

Adını göllerden alan Bingöl, İl Genelinde yaz aylarında yaşanan su sorunu, Gümüşlü köyünde çileye dönüşmüş durumda. Gazetemize konuşan köy halkı, yetkililerden su sorununa çözüm beklediklerini dile getirdi.

“2020 YILINDA İÇME SUYU SORUNUNU KONUŞMAK AYIPTIR”

binguven-bal2

Bir 1 kişi görseli olabilir

Evlerin temizliğini omuzlayan kadınlardan Ayfer Altay, “her yaz su sorunu yaşıyoruz, yıllardır bu sorun çözülmedi. Yaz aylarında köyün nüfusu iki katına çıkıyor, sondaj suyu da yetmiyor, yetkilileri bizim köye davet ediyorum” dedi.

İstanbul’da tatlı sektöründe Nuri Usta ile markalaşmış firmanın sahibi Hasan Altay, “Ben bu köyde doğdum, büyüdüm, her yaz ailem ile beraber köyüme geliyorum. 2020 yılındayız, köylerimizde hala su sorunu yaşanıyor olması ayıptır, ben bunu başka yerde dile getirmeye utanıyorum, yetkililerin de utanması gerektiğine inanıyorum. Bingöl ilimizde su sorunu olmaması lazım. Evde elimizi yıkayacak su yok. Bu ayıp, yetkililerimizindir” dedi.

ANKAY: “BU DURUM İLİMİZE VE İNSANIMIZA YAKIŞMIYOR”

72 yaşındaki Necmettin Ankay, yukarıdaki 8 eve bir aydır su gelmiyor. Su kaynağında azalma var, ek bir kaynak bulmak lazım diye konuştu. Yılmaz Ankay ise “her yaz aylarında aynı sorunları konuşuyoruz. Biz İstanbul’dan gelip köyümüze gelirken bir misafirimiz gelse; mahcup oluyoruz. Bu durum ilimize yakışmıyor. İnsanlığa yakışmıyor. Üç gündür köye geldim ama banyo duş ihtiyacımı Genç’e akrabalara giderek çözmeye çalışıyoruz”.

“24 SAATTE 45-50 DAKİKA SU VEREBİLİYORUZ”

Abdurrezak Alsaç, “ Her yaz bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yeni su kaynağı bulmak gerekir” dedi. Gümüşlü köyde birinci aza olan Hayrettin Altay, “Köyümüzün su ihtiyacını tamamlamak için alt yapı çalışması yapmamız gerekiyor, bunun için müracaat ettik ama henüz başlanmadı. İl Özel İdare’ye KÖYDES’e başvurduk ancak öncelenmedi, köyde üst mahallemiz çok mağdur durumda. Günün 24 saatinde sondajdan su alıyoruz ama yetmiyor, normal su kaynağımız yetersizdir. Düzenli olarak gündüz kapatıyoruz, akşam saatlerinde bazen 45- dakika, ya da bir saat su verebiliyoruz” dedi.

ARSLAN: “YAZ AYLARINDA SU SORUNU VAR”

Konu ile ilgili İl Genel Meclis üyesi Mehmet Arslan ile yaptığımız görüşmede; Arslan, “Evet yaz aylarında su sorunu vardır, bu sorun her köyde yaşanıyor, köylümüz içme suyunu, bahçesinde de kullandığı için su yetmiyor. Buna rağmen biz yeni bir su kaynağı bulmak için programa aldık ancak seneye yapacağız” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...https://www.youtube.com/watch?v=6T4iJ2yZVUw

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.