DOLAR
33,9510
EURO
37,7072
ALTIN
2.724,61
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C

Gazetecilere verilen cezalar Meclis gündeminde: Geri adım attıramayacaksınız

Gazetecilere verilen cezalar Meclis gündeminde: Geri adım attıramayacaksınız
05.07.2024 00:27
31
A+
A-

MA ve JİNNEWS muhabirlerine verilen 50 yıla yakın cezaya Meclis’te tepki gösteren DEM Partili Zeynep Oduncu, “Kürt gazetecilere de geri adım attıramayacaksınız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Elîh Milletvekili Zeynep Oduncu, yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek yargılanan Mezopotamya Ajansı (MA) ve JİNNEWS muhabirlerine verilen toplamda 50 yılla yakın hapis cezasına Meclis’te tepki gösterdi.

AKP’nin, hakikati ortaya çıkaran gazetecilere karşı yargıyı sopa olarak kullandığını ve verilen son cezanın da bunun kanıtı olduğunu ifade eden Oduncu, katledilen Musa Anter (Apê Musa) ve ardıllarını anımsattı. Buna rağmen özgür basın çalışanlarının hakikat arayışında vazgeçmediğini belirten Oduncu, “Yine durduramayacaksınız! Baştan bunu söyleyelim. Hakkında hapis cezası verilen gazetecilerden Selman Güzelyüz, daha üç gün önce evlendi. Devlet, bir gazeteciye gazetecilik yaptığı için düğün takısı olarak hapis cezası verdi” diye konuştu.

’41 GAZETECİ CEZAEVİNDE’

binguven-bal2

50 yılla yakın cezaya gizli tanık beyanlarının gerekçe gösterildiğini paylaşan Oduncu, bu gizli tanığın ise duruşmada dinlendiğini ancak gazetecileri tanımadığının ortaya çıktığına dair bilgiyi paylaştı. Mahkemenin buna rağmen gazetecilere ceza verdiğine dikkati çeken Oduncu, “Çünkü iktidarın arka bahçesine dönen yargı, sadece siyasallaşmakla kalmamış mahkeme salonları da adeta birer tiyatroya dönüşmüştür. Bugün itibariyle en az 41 gazeteci cezaevinde bulunurken, dışarıdaki gazeteciler açısında da ülke, böylesi kararlarla açık bir cezaevine dönüştürülüyor. Dün sonuçlanan davadaki karar, Kürt sorunundaki çözümsüzlük hali ve tecridi işleyen ve bunu gündeme getiren gazetecilerin cezalandırılmasıdır” dedi.

‘HAKİKATİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEYECEKSİNİZ’

Oduncu, “Ancak bu kararla, hakikatin üstünün örtemeyeceksiniz, Kürt gazetecilere de geri adım attıramayacaksınız. Hakikat bir sel gibidir, önüne hangi bendi koyarsanız yıkılır” dedi. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.