DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Fransız deprem uzmanlarından Bingöl uyarısı!

Fransız deprem uzmanlarından Bingöl uyarısı!
19.02.2024 14:04
94
A+
A-

Türkiye’de yeni büyük depremlerin nerede olabileceğine dair önemli bilgiler veren deprem bilimciler Pierre Henry ve Romain Bousguet, Bingöl ve Marmara’ya dikkat çekti. Silivri- İstanbul arasında 7.2- 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini söyleyen jeofizikçiler Bingöl’de büyük bir deprem beklendiğini açıkladı.

Ünlü Fransız Jeolog Xavier Le Pichon’un öğrencileri Pierre Henry ve Romain Bousguet, Doğu Anadolu ve Marmara Bölgesi’ne deprem uyarısında bulundu. En muhtemel senaryonun Silivri- İstanbul arasında 7.2- 7.4 büyüklüğünde bir deprem olduğunu söyleyen uzmanlar Bingöl’de de büyük bir deprem beklendiğini ancak Kahramanmaraş’taki kadar büyük olmayacağını belirtti.

İşte Halk TV’de açıklamalar yapan iki deprem bilimcinin uyarıları;

“Kahramanmaraş ve Elâzığ’da yaşanan depremlerin ardından Bingöl’de de büyük bir deprem bekleniyor. Bingöl’de beklenen depremin Kahramanmaraş’takinden daha küçük olması öngörülüyor. Ölüdeniz fay hattı üzerinde denizde bir deprem ihtimali var.

EN MUHTEMEL SENARYO

En muhtemel senaryo Silivri- İstanbul arasında 7.2- 7.4 büyüklüğünde bir deprem. Marmara adaları segnemti de depremden etkilenebilir.

binguven-bal2

7’NİN ÜZERİNDE DEPREM OLABİLİR

912 Ganos ve 1999 İzmit depremlerinde kırılan fay hatlarının da tekrar kırılma ihtimali var. Bu durumda Adalar, İzmit ve Ganos’ta da 7’nin üzerinde deprem olabilir.

3 SAAT ARAYLA BİLE OLABİLİR

Silivri- İstanbul hattında son kırılma 1766’da gerçekleşti ve 3 ay arayla iki büyük deprem meydana geldi. Bu da gelecekteki depremlerin 3 saat arayla bile olabileceğini gösteriyor.”

Öte yandan, uzmanlar deprem bölgelerinde yaşayanlara sağlam binada oturmaları ve deprem öncesi ve sonrası için acil durum planı yapmaları önerisinde bulunmaya ise devam ediyor.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.