DOLAR
34,2824
EURO
37,2038
ALTIN
2.979,95
BIST
9.061,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

“Direnen kadın gazeteciler yalnız değildir”

“Direnen kadın gazeteciler yalnız değildir”
23.09.2024 22:29
25
A+
A-

Gazeteci Rabia Önver hakkında yakalama kararı çıkartılması ve evine baskın düzenlenmesine tepki gösteren Kadın Gazeteciler Derneği, “Kadına yönelik saldırılara karşı her alanda yazmaya devam edeceğiz” dedi.

Kadın Gazeteciler Derneği, JİNNEWS muhabiri Rabia Önver’in Hakkari’de uyuşturucu ve fuhuş çetesini ele aldığı “Colemêrg’de özel savaş” başlıklı dosya haberinin yayınlanmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkartılması ve evine baskın düzenlenmesine yönelik açıklama yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde yapılan açıklamada basın metnini Kadın Gazeteciler Derneği’nden Ayşenur Önal okudu.

‘RABİA’NIN YANINDAYIZ’

Önver’in Hakkari’deki ‘uyuşturucu ve fuhuş çetelerini’ teşhir ettiği için hedef haline getirildiğini belirten Önal, “Suçu örtbas etmenin telaşıyla meslektaşımız Rabia’ya yönelik saldırılar tez elden başlatıldı. Bizler bu saldırıların karşısında Rabia’nın yanındayız, kadınlar olarak Türkiye’nin her yerinden bu saldırılara karşı sesimizi yükselteceğimizi duyuruyoruz. Saldırıların özgür basın emekçisi kadın gazetecilere ve toplumda sesini duyurmak isteyen kadınlara yönelik olduğunun farkındayız. Türkiye’nin her yanında engellemelere rağmen mesleğini yapmak için direnen kadın gazeteciler yalnız değildir” dedi.

binguven-bal2

‘AKDOĞAN NEDEN KORUNUYOR?’

“Özellikle Kürt halkına karşı yürütülen politikalarının en çok kadınları etkilediğini; Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği ve intihara sürüklediği İpek Er’den biliyoruz” diyen Önal açıklamalarına şöyle devam etti:

“Soruyoruz; Emniyet ve Yargı genç kadınları ve kız çocuklarını uyuşturucuya ve seks işçiliğine sürükleyen, Ayşegül Akdoğan’ı neden koruyor? Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler Ayşegül Akdoğan çetesinde hangi konumdalar. Polis ekipleri Ayşegül Akdoğan’a yardım ve yataklık suçu işlerken, saldırılar neden Rabia Önver’e yöneliyor. Kadın gazeteciler olarak yetkilileri uyarıyoruz! Rabia Önver’i yalnız bırakmayacağız.

‘YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Erkek devletin katlettiği, kaybettiği, intihara sürüklediği, meta haline getirdiği kadınların ve kız çocuklarının sözünü sonuna kadar yansıtacak, kirli ilişkileri açığa çıkaracağız. Bu uğurda katledilen, gözaltına alınan kadın gazeteci arkadaşlarımız için gerekirse daha fazla çalışacak, her bir meslektaşımızın sesi olmaya çalışacağız. Kadınların ve kız çocuklarının yaşamlarını karartmanıza izin vermeyeceğiz. Türkiye’de kadın gazetecilere yönelik saldırıların kadınların sesini kısmaya yönelik olduğunun farkındayız. Türkiye’de kadına yönelik saldırılara karşı her alanda yazmaya devam edeceğiz. Erkek kodlarıyla bezeli devletin suçlarını açığa çıkarmaya devam edeceğiz. Rabia Önver değil, Hakkari’de kadınları ve kız çocuklarını uyuşturucu ve zorla seks işçiliğine iten Ayşegül Akdoğan ve çeteler yargılanmalıdır”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.