DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

“DEPREM BİNGÖL’ÜN GERÇEĞİDİR”

“DEPREM BİNGÖL’ÜN GERÇEĞİDİR”
26.12.2021 21:22
583
A+
A-

Vali Yardımcısı Abdullah Özübek, depremin Bingöl’ün bir gerçeği olduğunu belirterek, zaman zaman büyük ve orta ölçekli depremlerin yaşandığına dikkat çekti.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü öncülüğünde Bitlis, Diyarbakır, Muş Tunceli ve Van AFAD ekipleri ile Kızılay Elazığ Bölge Müdürlüğü ve Bingöl’deki kurumların katılımıyla “Bingöl İl Afet Müdahale Planı” masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.

Bingöl AFAD Müdürlüğü eğitim salonunda Vali Yardımcısı Abdullah Özübek’in katılımıyla yapılan toplantıda, Bingöl’de afet ve acil durumlara müdahalelerde görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rolleri ve sorumlulukları, afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensipleri belirlendi.

binguven-bal2

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Özübek, depremin Bingöl’ün bir gerçeği olduğunu belirterek, zaman zaman büyük ve orta ölçekli depremlerin yaşandığına dikkat çekti.

Özübek, şunları söyledi: “Biz afeti, yangını, seli, depremi unutsak da, tabiat zaman zaman kendisini dolaylı veya doğrudan hatırlatmaktadır. Cumhuriyet tarihinde büyük depremler yaşadık. 1999’daki Gölcük depremi, akabinde yaşanan Düzce depreminde ok büyük acılar yaşandı, çok büyük can ve mal kayıplarımız oldu, büyük travmalar yaşadık. Ancak, her depremin ardından, her doğal afetin ardından bizler eksiklerimizi giderme konusunda çalışmalar yaptık.

Büyüklerimizin, özelikle İçişleri Bakanımızın, AFAD’ımızın bizden beklentisi şehrimizi iyi tanımamızdır. Bu nedenle depreme ve doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız.”

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kerem Oruk ise, bir yıllık emek ile müdahale planı hazırladıklarını söyledi.

Oruk, “Dışarıdan bakıldığı zaman afetin tatbikatı masabaşında bulunur söylemi çıkabilir, bunu düşünen, söyleyen de olabilir. Ancak şunu düşünmeniz gerekmektedir ki, yapılan her tatbikat, yapılan her prova, bir olayın gerçekleşmesinde göstereceğiniz reaksiyon ve refleksi güçlendirme adına çok önemlidir. Biz olay anında nerede, ne yapacağımızı planlamazsak, olayın gerçekleşeceği gün ne yazık ki afallayıp, nerede, ne şekilde duracağımızı bilemeyiz. Afet müdahale planı kapsamında 26 çalışma grubu burada toplanmış bulunmakta. 8 ana çözüm ortağı ile birlikte bir yıldır emek verip afet müdahale planımızı hazırladık. Güzel bir plan hazırlandı, reaksiyon gösterecek bütün paydaşlar, kendi alanını belirlemiş durumdadır” diye konuştu

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.