DOLAR
32,5065
EURO
34,8132
ALTIN
2.485,46
BIST
9.551,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

CHP’DEN SORUNLARI GÖRMÜYORLAR İDDİASI

CHP’DEN SORUNLARI GÖRMÜYORLAR İDDİASI
29.05.2022 23:23
321
A+
A-

CHP Bingöl İl Başkanı Aktaş, AK Parti Bingöl Milletvekillerine seslendi: ilin vekilleri olarak şehrin en temel ve insani sorunu olan sağlık sorununu neden çözmüyorsunuz? Yada Bingöl’de yaşamadıkları için sorunu görmüyorlar, iddiasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkan Hasan Aktaş, şehrin sağlık, yol ve içme suyu sorunları ile ilgili açıklamada bulundu.

Mevcut Bingöl Devlet Hastanesinin basının ve kamuoyunun baskısı sonucu 7 yılda bitirilip hizmete açıldığı belirtilen açıklamada, “27 Aralık 2021 yılında ise; 507 milyon 697 bin 157 TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıkarılan 500 yataklı Devlet Hastanesi yapım işi için, yaklaşık maliyetin 10,28 üzerinde 559 milyon 912 bin TL en düşük teklif verilmiş, fakat ihale iptal edilmişti. 

binguven-bal2

İktidar partisinin Bingöl milletvekilleri Sayın Cevdet Yılmaz ve Sayın Feyzi Berdibek’e soruyoruz;

Hastalarımız her gün çevre illere sevk ediliyor. Başka şehirlere sevk edilen çoğu insanımız ekonomik dar boğazda olduklarından  il dışındaki tedavilerini de gerçekleştiremiyor. Sevk esnasında hastalarımız yolda hayatını kaybediyorken iptal edilen ihale neden yapılmıyor?

Sizler ilin vekilleri olarak şehrin en temel ve insani sorunu olan sağlık sorununun çözümü için neden çaba sarf etmiyorsunuz?

Daha önce  encümenlerimiz tarafından gündeme getirilen Kiğı-Yedisu yolu 10 yılı aşkındır kapalı, vatandaşlar akrabalarını dahi ziyaret edemiyor. 40 km yol yerine, 170-180 km olan Bingöl-Karlıova yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum, bölge insanları için  işkence haline gelmişken beşli çete mensubuna ihale edilen yolun bitirilmesi için neden girişimde bulunmuyorsunuz?

Tavz bölgesi, Karer bölgesi aynı şekilde yıllardır ulaşım sorunu yaşamakta, bu bölgelerin ulaşım sorunlarının giderilmesi için neden çalışma yapılmıyor. 20 yıldır kangren haline gelmiş şehrin sorunlarını daha ne kadar öteleyeceksiniz?” denildi.

“11 OVA KÖYÜ İÇME SUYU SORUNU YAŞIYOR”

Köy hizmetleri için ayrılan bütçenin yetersiz olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Köylerimizin hizmet talepleri yakıt yok gerekçesiyle geri çevriliyor. 2022 yılı Bingöl merkez köyler için 10.750,000 TL bütçe ayrılmıştır. Bu parayla merkez köylerin hangi sorunlarını çözmeyi planlıyorsunuz? 11 ova köyümüz içme suyu problemi yaşamaktadır. Köylerimizin talepleri yıllardır geçiştirilmektedir. 

21. yüzyılda insanlığın en temel ihtiyacı olan su sorunu hala konuşuluyor ise 20 yıllık iktidarlığınız döneminde bu şehre ne katkınız oldu? 

MAHALLELERDE SU SORUNU YAŞANIYOR

4 dönemdir yönettiğiniz şehrimizde mahallelerimizde hala su kesintisi yapılmaktadır. Kış aylarında bile Yeni Mahalle, Yeşilyurt Mahallesi, Mirzan Mahallesi, Bahçelievler gibi birçok mahallemizde her gün belirli saatlerde su kesintisi yapılmaktadır. 

Bingöl gibi birçok doğal kaynağa sahip bir şehirde bile su kesintisi konuşuluyorsa bunun tek bir açıklaması vardır; YÖNETEMİYORSUNUZ!

Mevcut su depolarına ilave su depoları yapılarak su sorununu çözmek varken, maalesef geçen yıl sondajla su kaynağı bulma yoluna gidilmiş,  olumsuz sonuç alınmış olunmalı ki bu yıl tekrardan 9 adet sondaj kuyusu açma işi ihaleye çıkarılmıştır. 

Geçen yıl olduğu gibi bu ihaleye de daha düşük teklif veren firmanın elenip, Belediye Başkan yardımcısının oğlunda kalmasının sağlanmamasının takipçisi olacağız! Belki o zaman yeni sondaj çalışmalarından olumlu sonuçlar alınır. Yöneticisi olduğu kurumda kendi oğlunun ihale almasını hangi etik ve ahlaki değerlere sığdırıyorsunuz? 

Hizmet etmek öncelikli olarak şehrin temel sorunlarını çözmektir. Yapılan ışıklar ve şehrin görünen yerlerine makyaj yapmak hizmet değildir.

NOTER HUZURUNDA YAPILAN ALIMLAR DIŞINDAKİ BÜTÜN ALIMLAR ŞAİBELİDİR

Kamuoyu gündeminde olan Bingöl Belediyesine personel alımının yakın takipçisi olacağımızın, daha önce gerçekleştirilen torpilli alımların tekrarlanmaması için yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Noter huzurunda kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilecek kura dışındaki bütün alımlar şaibeli olacaktır. 

Bu şehrin hafızasında, kendi çocuklarınıza, aile üyelerinize, teşkilat mensuplarınıza  kıyak ihaleler, makamlar, memurluklar veren, kamu arazilerini talan eden  bir dönemin aktörleri olarak kalacaksınız. 

Son olarak;

İstanbul mitingimizden sonra yapmış olduğumuz görüşmemizde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bingöl halkına özel selamlarını söyledi. İlk fırsat da çocukluğunun geçtiği topraklara gelip, Bingöl halkıyla bir araya geleceğini belirtmiştir.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.